La vaga del personal d'Iberia al Prat obligarà a Vueling a cancel·lar 112 vols
Passatgers davant els taulells de Vueling al Prat

Uns 70 vols anul·lats aquest diumenge al Prat per la vaga del personal de terra d'Iberia

La vaga ha causat pocs incidents a l'aeroport, perquè la majoria de passatgers afectats estaven avisats des de dijous, però els problemes els han causat les fortes pluges

Aitor Álvarez GarcíaActualitzat

A causa de la vaga del personal de terra d'Iberia està previst que aquest diumenge s'anul·lin una setantena de vols a l'Aeroport del Prat, la majoria de Vueling, que és l'aerolínia amb més activitat a Barcelona. Aquest dissabte ja es van anul·lar 62 vols. 

Els treballadors, que gestionen més de la meitat dels vols de Barcelona, no van arribar aquest divendres a cap acord amb l'empresa, en una reunió maratoniana convocada per la Generalitat.

Seguiment del 17,5% aquest dissabte

Iberia assegura que el seguiment de la vaga al llarg de dissabte ha estat del 17,5% i que s'ha desenvolupat sense incidències i complint amb els serveis mínims. De fet, l'empresa ha dit en un comunicat que les incidències que hi ha són causades per les pluges, més que no pas per temes laborals.

La majoria de passatgers afectats estaven avisats des de dijous, quan es van establir els serveis mínims preventivament. Això ha fet que les persones amb vols suspesos ja no anessin aquest dissabte a l'aeroport.

Altres passatgers no tenien clar què passaria amb el seu avió. Han trucat per telèfon a l'aeroport o a la companyia o han consultat les aplicacions de mòbil. En alguns casos, no han sabut que el seu vol estava anul·lat fins que han arribat al Prat.

L'origen de les protestes

Els sindicats reivindiquen més dotació de personal per fer front al creixement del trànsit aeri, que l'any passat va superar els 50 milions de passatgers.

De fet, asseguren que és el mateix problema que ja va obrir l'any passat un conflicte similar, tot i que llavors, es va desconvocar la vaga perquè es va arribar a un acord que els sindicats asseguren que ha quedat obsolet i que, a més, ha estat objecte d'"incompliments sistemàtics".

 

Per resoldre el problema, els sindicats reclamen que es faci contractes indefinits a 400 treballadors eventuals, i contractes de jornada completa per als treballadors contractats a temps parcial.

 

La Generalitat carrega contra l'empresa

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha carregat contra Iberia Handling, a qui acusa de no complir els compromisos adquirits l'any passat. Calvet denuncia un "greuge comparatiu" i una desproporció "brutal i alarmant" entre els empleats del Prat amb els de Barajas.

"Aquí Iberia només té 2.000 treballadors per un miler d'operacions, en canvi a Madrid en té 7.000 per 1.300", ha lamentat el conseller. El titular de Territori i Sostenibilitat ha exigit que Iberia "no tracti el Prat com una instal·lació "de segona".

Calvet també ha reclamat que la companyia torni a negociar dilluns amb els sindicats, i ofereixi unes relacions laborals "dignes", per resoldre un "conflicte anunciat des de fa un any".

ARXIVAT A:
AeroportsPrecarietat laboral
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut