Una cadena d'atemptats ha sacsejat Bagdad i altres punts de l'Iraq.
Una cadena d'atemptats ha sacsejat Bagdad i altres punts de l'Iraq. (Foto: Reuters)
Bagdad

62 morts en una cadena d'atemptats a l'Iraq

Més de 60 morts en una cadena d'atemptats amb bomba a Bagdad i Baquba, al nord de la capital iraquiana, segons fonts policials i sanitàries. L'atac més mortífer ha passat al funeral d'un militant musulmà sunnita progovernamental, on hi han mort 18 persones.

RedaccióActualitzat

Segons un balanç provisional, 62 persones han mort en una cadena d'atemptats amb bomba a Bagdad i Baquba, al nord de la capital iraquiana. Fonts policials i sanitàries han informat que l'atemptat amb més víctimes ha estat el perpetrat amb una bomba que ha detonat contra un edifici en què desenes d'iraquians rendien homenatge a un milicià sunnita progovernamental que va morir fa dos dies. Aquesta acció terrorista ha passat prop de Baquba i ha causat 18 morts i 16 ferits.

Dos anys després de la retirada de les tropes nord-americanes, la violència ha augmentat fins als seus nivells més elevats des de les massacres sectàries entre sunnites i xiïtes dels anys 2006 i 2007, on van morir desenes de milers de persones. Els militants vinculats a Al-Qaeda mantenen una campanya d'atacs dirigits sobretot contra objectius de l'Estat, en mans xiïtes, civils de la mateixa branca de l'islam i sunnites lleials al govern.

Anar al contingut