Kevin Spacey en un acte a Nova York (Reuters)
Kevin Spacey en un acte a Nova York (Reuters)

618 dòlars: la recaptació en l'estrena als EUA de l'últim film de Kevin Spacey

"Billionaire Boys Club", protagonitzada per l'actor acusat d'assetjament sexual, s'ha estrenat aquest cap de setmana a només 11 cinemes del país

RedaccióActualitzat

Aquest cap de setmana s'ha estrenat als Estats Units la pel·lícula "Billionaire Boys Club", una estrena que es pot considerar un enorme fracàs, perquè només ha aconseguit 618 dòlars de recaptació a tot el país.

El cert és que el gruix del fracàs s'ha atribuït al fet que un dels protagonistes és Kevin Spacey, o més aviat, al fet que aquest actor està acusat de desenes de casos d'assetjament sexual.

Estafa piramidal

La pel·lícula, que explica la història real d'una empresa fundada per graduats de Harvard que va acabar sent una estafa piramidal, ja arrossegava problemes, perquè es va rodar entre el 2015 i el 2016 i no s'ha estrenat fins dos anys després.

 

Entremig, l'octubre del 2017, just després de l'inici de la campanya #MeToo contra l'assetjament sexual al món de l'espectacle, es va fer pública l'acusació contra Spacey per part d'un actor amb qui havia treballat els anys 80.

Notícia relacionada: Dimiteix el fiscal del #MeToo acusat d'agredir dones amb qui anava al llit

Confessió d'homosexualitat

Spacey va intentar aturar l'escàndol confessant la seva homosexualitat, però l'allau d'acusacions posteriors ho va fer impossible.  A hores d'ara es considera que la seva carrera està acabada.

 

Això ha afectat els projectes en què estava implicat: la sèrie "House of cards" -treballadors de la qual van ser algunes de les seves presumptes víctimes, que el van acusar de "comportament depredador"- va haver de replantejar-se.

També el director Ridley Scott va substituir Spacey per Christopher Plummer a la pel·lícula "All the money in the world" quan ja havia acabat el rodatge.

 

Notícia relacionada: El teatre Old Vic de Londres rep 20 queixes d'assetjament contra Kevin Spacey

Estrena a només 11 sales

Per tant, "Billionaire Boys Club" s'ha estrenat quan ja no hi havia remei. El format ja feia preveure el fracàs econòmic: només s'ha estrenat en 11 cinemes a tots els Estats Units.  

La pel·lícula va costar 15 milions de dòlars i de moment només n'ha recaptat 1,5 arreu del món i també en la distribució en línia a internet. Sembla que el llast de tenir Spacey en el repartiment ha enfonsat definitivament la pel·lícula, malgrat que no han inclòs la imatge de l'actor als cartells.

 

Notícia relacionada: Actrius de Hollywood creen un fons contra els abusos sexuals a les dones

Anar al contingut