Els 4.000 gossos s'han distribuït a refugis d'animals per ser adoptats (Homeward Trails Animal Rescue)

60 dies per trobar casa a 4.000 beagles maltractats en una planta de cria a Virgínia

És el rescat més gran ordenat per un jutge després que nombroses inspeccions revelessin greus infraccions del benestar animal

Actualitzat

Quatre mil gossos beagle d'una instal·lació de cria de Cumberland, a Virgínia, acusada de maltractament als animals, seran traslladats a refugis de tots els Estats Units per ser adoptats, per ordre d'un jutge federal. És l'operació de rescat d'animals més gran que s'ha fet mai al país, i només tenen 60 dies per fer-la.

El Departament de Justícia i la Humane Society dels Estats Units s'encarreguen del rescat dels animals de la instal·lació de cria i investigació Envigo. Es tracta d'una empresa de cria de grossos de la raça beagle per vendre'ls a laboratoris per a investigacions farmacèutiques i biotecnològiques, que, segons el seu lloc web, afirma que el benestar animal és una prioritat. Però, això no obstant, les denúncies i les nombroses inspeccions de les instal·lacions durant els últims dos anys han demostrat el contrari.

Els primers a ser rescatats són les femelles embarassades, els gossos joves i les mares amb cadells no deslletats (Homeward Trails Animal Rescue)

Més de 300 cadells van morir a les instal·lacions entre el gener i el juliol de l'any passat. Les terribles condicions en què van trobar els animals van impulsar les autoritats federals a emprendre accions judicials, fins a acabar amb una ordre de retirada dels animals per part del jutge.

 

ONGs de tot el país col·laboraran en el rescat

En dos mesos han de treure els 4.000 beagles de la instal·lació, proporcionar-los l'atenció veterinària necessària, com les vacunes i les cirurgies d'esterilització i castració, i trobar-los una nova llar.

Per fer-ho, comptem amb organitzacions voluntàries, com grups animalistes, de protecció i refugis d'animals de tot el país que ajudaran a fer possible la ingent logística. Es repartiran els animals entre aquestes ONG que es faran càrrec dels gossos fins que siguin adoptats.  

El beagle es una raça que s'adapta molt bé en els ambients familiars, diu Sue Bell, la directora i fundadora de Homeward Trails Animal Rescue, una de les ONG que participen en el rescat, ha dit a la CNN, que confia que els puguin adoptar aviat.

Al març ja es van rescatar prop de 500 gossos de les instal·lacions (Homeward Trails Animal Rescue)

Al març, quan 446 beagles d'Envigo ja es van traslladar a cases d'acollida i refugis, el seu grup es va fer càrrec de 36 gossos d'entre un i sis anys, i segons Bell "van ser adoptats en només tres setmanes".

Llavors semblaven molts, recorda Bell, que va ajudar a transportar-los, però van ser una petita part dels que s'han de treure ara. Dels 4.000, el seu grup espera rebre'n entre 200 i 250.

Es recolliran primer les femelles embarassades, els gossos joves i les mares amb cadells no deslletats. "Preferim que les gosses embarassades no pareixin en aquesta instal·lació. Esperem portar-les primer a casa", explica Bell a The New York Times. Després, encara quedaran milers de beagles adults per treure.

 

Maltractament continuat

Una sèrie d'inspeccions del Departament d'Agricultura dels EUA (USDA) al llarg de nou mesos van trobar més de 70 infraccions del benestar animal a les instal·lacions de cria d'Envigo.

La mort dels més de 300 cadells en 6 mesos es van atribuir a causes desconegudes, i no es va fer cap anàlisi per descobrir-ho ni per evitar-les en el futur.

Ara rebran atenció veterinària, seran esterilitzats i se'ls buscarà una família adoptiva (Homeward Trails Animal Rescue)

En una inspecció feta el maig, es van confiscar 145 gossos i cadells, que els veterinaris van determinar que estaven en "angoixa aguda". Als informes oficials es descriuen els maltractaments i les condicions precàries en les quals vivien els animals, en gàbies plenes d'excrements, aliments en mal estat, femelles desnodrides o deshidratades en ple alletament dels cadells, gossos ferits sense atenció veterinària, o directament sacrificats sense anestèsia prèvia en 196 casos.

Arran dels informes, congressistes i senadors demòcrates de Virgínia van instar el Departament de Sanitat Animal a suspendre la llicència d'Envigo o a confiscar els animals per les "violacions persistents i flagrants" denunciades.

Les autoritats dels Estats Units van presentar una querella davant un tribunal federal del districte de Virgínia occidental que ha fet que el jutge aprovés el pla de rescat dels 4.000 beagles.

L'organització dels drets dels animals PETA va ser la primera organització animalista que va denunciar l'empresa, amb una gravació amb càmera oculta a dintre de l'empresa:

 

 

"La innovadora investigació encoberta de PETA va ajudar a provocar un efecte dòmino històric de l'acció legislativa i de la policia estatal i federal, que va obrir el camí per a la independència d'aquests gossos i el tancament d'aquesta presó per a gossos", ha dit Daphna Nachminovitch, vicepresident de l'organització, en conèixer la notícia.

"Les víctimes supervivents d'Envigo aviat tindran l'oportunitat de tenir el que cada gos es mereix: la llibertat de gaudir de la vida, l'amor i el respecte per la seva individualitat com a membres d'una llar familiar."

El destí d'aquests gossos era un laboratori; ara serà una família (Homeward Trails Animal Rescue)

Per la seva banda, l'empresa Inotiv, que va adquirir Envigo el novembre del 2021, va anunciar el mes passat que tancarà les instal·lacions de Virgínia, com a part d'un projecte de reestructuració.

ARXIVAT A:
Estats UnitsMaltractament animal
Anar al contingut