En poc més d'un any, la policia ha acreditat que s'ha blanquejat prop d'un milió d'euros

60 detinguts per blanqueig de diners del narcotràfic en una operació a Mallorca

L'organització hauria blanquejat prop d'un milió d'euros amb empreses fantasma que utilitzaven la identitat de persones grans

Actualitzat

La Policia Nacional ha detingut fins ara 55 persones a l'illa de Mallorca i 5 a Madrid, per presumptes delictes de blanqueig de capitals i falsedat documental, en una operació batejada com Pólvora.

La investigació va començar arran d'un delicte de tràfic de drogues, on es va veure que es desviaven molts diners sobretot cap a Cuba i també a la República Dominicana i els Estats Units. El capital procedent de la droga servia sobretot per comprar immobles i vehicles.

Als registres, s'hi van intervenir prop de 400.000 euros en efectiu, més de tres quilos de cocaïna i molts accessoris i articles de luxe.

Material de luxe intervingut durant l'operació policial (Policia Nacional)

Testaferros i locutoris

Per treure els diners cap a l'estranger, l'organització utilitzava comptes de testaferros i també enviava quantitats més petites a través de persones que es prestaven a fer-ho en locutoris a canvi d'una comissió. D'aquesta manera, s'amagava l'origen delictiu dels diners i la identitat dels emissors.

Per blanquejar els diners a Espanya, es constituïen empreses fantasma amb la identitat de persones grans i simulaven que els integrants de l'organització feien feines del sector de la construcció.

Hi ha implicades dues empreses mallorquines per col·laborar amb el líder de l'organització i facturar prop de 200.000 euros per treballs no realitzats. A alguns detinguts se'ls ha imputat un delicte de falsedat documental per fer factures falses.

En poc més d'un any, la policia ha acreditat que s'ha blanquejat prop d'un milió d'euros procedent del tràfic de drogues, però es creu que podria ser bastant més.

ARXIVAT A:
Policia NacionalIlles Balears
Anar al contingut