62 persones mortes en el naufragi d'una patera a Mauritània camí de les Canàries
Els cossos han arribat a la costa arrossegats per l'aigua

62 persones mortes en el naufragi d'una patera a Mauritània camí de les Canàries

Actualitzat

Almenys 62 persones han mort i una trentena han desaparegut davant la costa de Mauritània quan la patera en què viatjaven ha naufragat. L'Organització Internacional per a les Migracions, de les Nacions Unides, ha explicat que s'ha incrementat el nombre de morts, que inicialment s'havia xifrat en 58, en un missatge a Twitter:

"Les autoritats de Mautitània confirmen que aquesta tarda han recuperat els cossos de quatre migrants més ofegats quan s'ha enfonsat el seu vaixell prop de la costa, fins a elevar la xifra de morts a 62."


L'embarcació, amb unes 180 persones a bord, havia sortit, fa una setmana, de Gàmbia, amb destí a les Canàries. Una travessa de 1.600 quilòmetres. Davant la costa mauritana de Nuadibú, la barca ha xocat amb un escull i s'ha enfonsat.

La ciutat de Nuadibú es troba a tocar de la frontera amb el Sàhara Occidental i 470 quilòmetres al nord de Nouakchott, la capital de Mauritània.

85 passatgers han pogut nedar fins a la platja, que s'ha omplert dels cossos dels qui no han sobreviscut al naufragi i que han estat arrossegats pel mar fins a terra ferma.

Alguns dels supervivents del naufragi

 

Les víctimes mortals seran enterrades aquest dijous a l'exterior de Nuadibú.

Aquest naufragi és un dels més mortals dels últims anys en una ruta --la de l'Àfrica Occidental-- cada vegada més utilitzada pels migrants que volen arribar a Europa.

 

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut