Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, durant una roda de premsa del 12 de març de 2020 (Horitzontal)
Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, durant una roda de premsa del 12 de març de 2020 (Horitzontal)
Barcelona

54 morts més per coronavirus i 1.221 positius nous a Catalunya en 24 hores

Els casos totals detectats a Catalunya freguen els 6.000, i el nombre de víctimes mortals ha arribat a les 245 persones

RedaccióActualitzat

Entre aquest dissabte i aquest diumenge han mort a Catalunya 54 persones més a causa del coronavirus. L'aspecte positiu de la notícia és que són menys que ahir, que van ser 69.

Segons les dades fetes públiques aquest diumenge al vespre per la Conselleria de Salut, hi ha hagut 1.221 positius nous de Covid-19 a Catalunya, cosa que eleva la xifra total a 5.925.

 

Coronavirus
 

Amb aquestes noves dades el nombre total de víctimes mortals ja puja a 245. També hi ha 551 persones que estan en estat greu.

Entrevistada al Telenotícies de TV3, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat que encara ha d'arribar el pitjor:

"S'especula molt sobre quan arribarà la saturació dels hospitals. El que hem fet és preparar els centres per augmentar la capacitat de llits de crítics, que és el que ens preocupa més, per poder atendre les persones més greus que ens arribaran, que no seran només persones grans i vulnerables, ens estem trobant que també són persones d'una edat relativament jove, entre 20 i 50 anys."

Alba Vergés Suple
La consellera de Salut, Alba Vergés

Vergés ha animat els ciutadans a introduir les seves dades a l'aplicació Stop Covid 19 Cat encara que no tinguin símptomes, perquè permetrà identificar els «punts calents» de l'epidèmia i actuar a temps.

Ha afegit que ja hi ha més de 600.000 persones que ho han fet. També ha destacat molt la notícia del nou model de respirador d'urgència que es començarà a fabricar aquesta setmana en impressió 3D, a un ritme que pot arribar a les 300 unitats diàries.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut