52 morts i una única supervivent d'una patera que va naufragar camí de les Canàries

Salvament Marítim ha rescatat dos cadàvers i una dona amb vida de la patera que va sortir amb 53 persones a bord des d'Al-Aaiun

RedaccióActualitzat

Nou desastre humanitari a la costa canària. Una patera que va sortir d'Al-Aaiun, al Sàhera Occidental, amb 53 persones a bord va naufragar i només hi ha una supervivent.

La llanxa pneumàtica va sortir el 12 d'agost, però va bolcar i va quedar semienfonsada a la deriva. La va localitzar un vaixell mercant a 250 quilòmetres de les Canàries.

El moment en què Salvament Marítim rescata l'única supervivent a la llanxa
El moment en què Salvament Marítim rescata l'única supervivent a la llanxa

Salvament Marítim la va trobar amb un dels patins punxats, dos cadàvers a bord i una supervivent.

L'única supervivent és una dona de 30 anys que ha explicat a Salvament Marítim que a la llanxa hi van pujar 53 persones, però que van anar morint deshidratades a mesura que passaven els dies.

 

La llanxa feia el mateix recorregut que l'embarcació on van morir 47 persones de set i de gana. La barca, la van trobar a mil quilòmetres al sud de les Canàries, davant de les costes de Mauritània, amb 7 supervivents.

Una de les rutes més perilloses

Des de començament d'any han arribat a les Canàries 8.222 persones migrants, un 144% més que l'any passat per aquestes dates.

En les darreres setmanes han sortit des del Sàhara i el Marroc diverses embarcacions de les quals no se sap res. De fet, l'ONG Caminando Fronteras estima que només en el primer semestre a la ruta Canària hi ha hagut 2.000 morts. Són tants com els que hi va haver durant tot el 2020.

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut