500 persones en un botelló a Regencós: municipis sense toc de queda reclamen mesures

Els participants a la festa han llançat pedres contra els Mossos quan intentaven dispersar-los

Actualitzat

Regencós, al Baix Empordà, no arriba als 300 habitants. La nit passada, 500 persones vingudes amb 200 vehicles han participat en una festa il·legal en un espai natural del municipi.

Quan els Mossos intentaven dispersar-los, alguns han llançat pedres contra els agents. Aquests hi han intervingut cap a quarts de tres de la matinada, però la festa ha durat fins a les 6 del matí. L'espai ha quedat ple de deixalles i brutícia.

L'alcaldessa, Pilar Pagès, denuncia que hi ha festes sovint i que no tenen eines per fer-hi front. Diu que els joves que hi participen són "de casa bona" i que "no els fa res pagar multes".

"Ens sentim un xic desbordats i cada vegada són més grosses amb més fressa i més gent."


Efecte crida a pobles sense toc de queda

El temut efecte crida cap als municipis sense toc de queda s'ha fet evident aquesta matinada, però fa dies que altres municipis del Baix Empordà pateixen també botellons, festes il·legals, brutícia i fins i tot destrosses.

Veïns, alcaldes, policies locals i hotelers es troben desbordats i demanen al govern que es prenguin mesures de manera immediata.

A Calonge, la policia local ha fet fins a cent serveis la nit passada i ha posat 41 denúncies. L'alcalde, Jordi Soler, assegura que aquest és "el pitjor cap de setmana amb diferència":

"Una vegada per totes, o se'ns torna a confinar o que obrin tots els pobles."

Els sorolls ocasionats per les festes al municipi han provocat queixes dels turistes i es tem que marxin en plena temporada alta. La nit de divendres, la Policia Local va rebre 120 trucades dels veïns per queixar-se del rebombori.

A Palafrugell, la policia va avortar la matinada de divendres un botelló al paratge Boet, on dilluns s'havien concentrat fins a 500 joves. L'Ajuntament ha tancat platges, parcs, finques rústiques i zones properes a boscos.

Aquestes mesures han desplaçat els botellons cap a altres municipis veïns, com Mont-ras, on l'Ajuntament va posar tanques de formigó als aparcaments. Així intenten evitar concentracions com les que han deixat paratges propers a les Gavarres plens de gots, ampolles, vidres trencats i burilles.

Les policies locals estan desbordades i reclamen que s'ampliï el toc de queda. L'inspector David Puertas és el president de l'associació que agrupa les de les comarques gironines:

"Tenir municipis confinats de matinada i altres que no fa que hi hagi desigualtats, perquè els primers reben moltíssima gent que ve de llocs on sí que hi ha toc de queda."

Denuncien que els joves que participen en festes en aquests municipis de vegades venen de lluny i creuen que caldria mirar més enllà dels termes municipals a l'hora d'aplicar el toc de queda.

Queixes també a Altafulla

Les imatges de la Costa Brava es repeteixen també a la Costa Daurada. A Altafulla, grups de joves es concentren per les nits a la zona del roquissar, darrera el cementiri.

A Altafulla hi van a parar els joves des de Tarragona i Torredembarra, municipis amb toc de queda.  La situació es repeteix des de fa tres setmanes.

 

ARXIVAT A:
Toc de queda
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut