Les dones i els nens petits són les persones més vulnerables a països on hi ha pobresa

500 milions de persones pobres més al món per culpa de la crisi de la Covid-19

Un estudi d'Oxfam assegura que la frenada econòmica pel coronavirus farà que les persones que viuen amb només 5 dòlars al dia arribin a ser 4.000 milions a tot el món

Actualitzat

La crisi del coronavirus tindrà conseqüències econòmiques de gran abast a tot el món. Podria enfonsar en la pobresa 500 milions de persones més, segons un estudi d'Oxfam.

D'acord amb els seus càlculs, serien 4.000 milions les que haurien de viure amb menys de 5 dòlars i mig al dia. Aquesta crisi, alerten des d'Oxfam, serà més profunda que la del 2008.

Tornar enrere

La pobresa global podria augmentar per primera vegada des del 1990, i en alguns països es retrocediria a nivells de fa tres dècades. Oxfam proposa que els governs concedeixin subvencions en efectiu i rescatin persones i empreses. Demana el suport del Fons Monetari Internacional i la cancel·lació del deute.

(Efe)

L'informe d'Intermón Oxfam diu que la crisi pot fer retrocedir una dècada la lluita contra la pobresa i destruir prop de la meitat dels llocs de treball de tot l'Àfrica.

Cancel·lar el deute

En aquest sentit, demana la cancel·lació immediata del deute extern dels països més pobres com a millor eina per pal·liar-ne els efectes. Ho ha explicat a Catalunya Ràdio la portaveu de l'ONG, Liliana Barba.

Intermón demana als líders mundials ¿ha explicat Barba- un pla de rescat econòmic mundial i que demanen que facin un esforç especial per ajudar les grans empreses i fortunes.

L'informe alerta a més que tan sols una de cada quatre persones desocupades en el món té accés a prestacions per desocupació.

(Efe)

Les dones, al punt de mira

Les dones estan a primera línia en aquesta crisi. Tenen més probabilitats de ser les més perjudicades econòmicament.

"Constitueixen el 70% de la força laboral en el sector de la salut en el món, i s'ocupen del 75% del treball de cures no remunerat, la qual cosa inclou la cura dels fills, de les persones malaltes i de les persones grans".

Les estimacions de subvencions que faran falta es disparen. Les Nacions Unides calcula que són necessaris 2,5 bilions de dòlars per ajudar els països en desenvolupament a fer front a la pandèmia, també seria necessari augmentar la dotació de l'ajuda internacional amb 500.000 milions de dòlars addicionals.

(Efe)

Solidaritat internacional

L'ONG Oxfam calcula que 160.000 milions haurien d'anar a reforçar els sistemes de salut pública dels països pobres i 2.000 milions per al fons humanitari de les Nacions Unides.

Oxfam Espanya reconeix que els paquets d'estímul econòmic han de fer costat a les treballadores i treballadors i a les petites empreses.

"Els rescats a les grans empreses hauran d'estar subjectes al fet que prenguin mesures per a contribuir a unes economies més justes i sostenibles".

L'organització ha demanat al govern espanyol que mostri la seva solidaritat.

ARXIVAT A:
PobresaCoronavirus
Anar al contingut