Cantants i músics interpreten "El Messies" de Händel a l'exterior de la presó de Lledoners. (Nati Adell)
Sant Joan de Vilatorrada

500 cantaires i milers d'espectadors porten "El Messies" als presos de Lledoners

Des de primera hora del matí hi ha hagut cues als accessos a la presó per assistir al concert

Actualitzat

Una de les peces tradicionals que s'interpreten per Nadal als teatres de tot el món és "El Messies", de Friedrich Händel.

Però, aquest cop, l'escenari no és el Liceu ni el Palau de la Música, sinó els exteriors de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada.

Prop de 500 cantaires i una orquestra de quaranta músics professionals s'han acostat aquest migdia fins a la presó on són Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Joaquim Forn. Allà han interpretat durant una hora i mitja l'obra de Händel.

Segons els organitzadors, el concert ha aplegat uns 9.000 espectadors.

El mig miler de cantants i músics han estat dirigits per la batuta d'Alfred Cañamero.

 

La part principal i més coneguda del concert, l'"Al·leluia", s'ha interpretat en el moment que els presos independentistes eren fora de les cel·les i han sortit al patí.

Esperaven que, així, la música els pogués arribar en millors condicions. L'escenari, l'orquestra i els cantaires s'han disposat de cara a la presó, per afavorir l'acústica i aconseguir que se sentís dins del centre penitenciari.

Sota un ambient gèlid, que no ha superat els 4 graus, els milers d'assistents han escoltat amb un escrupolós silenci la interpretació de l'obra de Georg Friedrich Händel.

 

Des de l'interior de Lledoners, a través del compte de Twitter de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, han dit que han sentit la música i han agraït la iniciativa.

 


La iniciativa l'ha impulsat l'Associació El Messies Participatiu. Van fer córrer la convocatòria entre corals i orquestres professionals que coneguessin bé l'obra de Friedrich Händel i que l'haguessin interpretat recentment.

La cantada multitudinària d'"El Messies" ha rebut el suport de membres de l'Orquestra Nacional, de l'OBC, de la Simfònica del Vallès o de l'Orquestra de Cambra Terrassa, entre d'altres. L'àmplia resposta ha desbordat els organitzadors, que han hagut de fer un procés de selecció entre els participants.

 


Des de primera hora del matí ja hi havia persones que s'han acostat fins als voltants de la presó per assistir al concert.

A l'esplanada exterior de la presó s'hi han aparcat uns 3.000 vehicles:

 


 

El concert s'ha acabat a dos quarts de dues del migdia amb el cant d'"Els Segadors" i amb crits de "Llibertat presos polítics".

 

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàOriol JunquerasJordi TurullJosep RullRaül RomevaJoaquim FornJordi CuixartJordi Sànchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut