Charles Manson, durant el judici per l'assassinat de Sharon Tate i quatre persones més (EFE)
Los Angeles

50 anys de l'assassinat de Sharon Tate, un crim que va commocionar Hollywood

La secta La Família, liderada per Charles Manson, va matar cinc persones el 9 d'agost de 1969, una història que continua inspirant llibres, pel·lícules i documentals

Actualitzat

Fa mig segle d'un dels crims que va commocionar el món de finals dels 60. El 9 d'agost de 1969, quatre joves de la secta anomenada Família Manson van irrompre al número 10050 de Cielo Drive per matar tothom que hi hagués a la casa on vivia el director de cinema Roman Polanski.

El cineasta no hi era, però van morir cinc persones. La més coneguda, la seva dona, Sharon Tate, de 26 anys i embarassada de vuit mesos i mig.

Al darrere dels crims, Charles Manson, el creador de la secta La Família, que va ser declarat culpable i va passar la resta de la seva vida a la presó, fins que va morir fa dos anys. Creia ser la reencarnació de Jesucrist i Satanàs en la mateixa persona.

L'endemà, una altra massacre perpetrada pel mateix grup va matar Leno i Rosemary LaBianca, també veïns de Los Angeles.

 

El jardí del 10050 de Cielo Drive, on van morir Sharon Tate i els seus acompanyants

 

Un crim que va traumatitzar el món

Els fets van terroritzar Hollywood i tot el món de finals dels 60, sobretot pels detalls d'extrema crueltat de la matança.

Algunes víctimes van aparèixer al jardí, a la casa hi havia pintades fetes amb sang de les víctimes i Tate va aparèixer penjada d'una corda juntament amb el seu estilista.

Els assassinats perpetrats per la Família Manson van simbolitzar el traumàtic punt final de la revolució "hippie" i els seus desitjos de pau i amor.

Justament la contracultura "hippie" era al darrere de l'arribada de Manson a Califòrnia, on va arribar el 1967 amb l'objectiu de fer carrera musical.

Ningú va voler editar les seves cançons i la seva obsessió per la cultura popular va portar-lo a considerar els Beatles com els quatre àngels de l'apocalipsi. Fins i tot va creure que la cançó "Helter Skelter" anunciava l'arribada de l'apocalipsi per una suposada guerra racial. Precisament la lletra d'aquesta cançó estava pintada a les parets de la casa de Polanski.

 

Sharon Tate i Roman Polanski

Inspiració de pel·lícules i sèries

50 anys després, l'episodi continua inspirant llibres, documentals, sèries de televisió i pel·lícules. L'última, "Once upon a time in Hollywood", de Quentin Tarantino, en què Margot Robbie interpreta Sharon Tate:

 

 

A la segona temporada de la sèrie "Mindhunter" també hi surt Manson:

 

 

 

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut