Barcelona

50.000 visitants per veure 150 edificis singulars de Barcelona i el seu entorn en la quarta edició de l'Open House

150 edificis de Barcelona han obert les portes, aquest cap de setmana, dins la quarta edició del 48 hores Open House.

RedaccióActualitzat

El festival d'arquitectura 48 hores Open House Barcelona ha permès visitar gratuïtament aquest cap de setmana 150 edificis singulars de l'àrea metropolitana de Barcelona. Els visitants han pogut entrar, per exemple, en el nou Teatre Principal de la Rambla, la font de Carmen Amaya a la Barceloneta o a un conjunt d'espais d'altres poblacions.

L'Open House és una cita amb l'arquitectura que es fa en diverses ciutats del món i que permet explorar, en petits grups, edificis que normalment no es poden visitar. En aquesta quarta edició, més d'un miler de voluntaris han guiat els 50.000 visitants previstos per l'interior d'aquests edificis, públics i privats, antics i moderns. Alguns d'ells ja es poden visitar normalment, però n'hi ha d'altres que estan tancats al públic.

L'Open House ha estrenat aquest any "ciutat convidada", que és Santa Coloma de Gramenet, amb 14 edificis, com les estacions de metro de Fondo i Singuerlín, el complex La Pallaresa o l'Institut La Bastida. A l'edifici Fondo, s'ha pogut veure una complexa estructura amb accessos directes a múltiples nivells on s'encaixen mercat, supermercat, llar d'infants i aviat una nova biblioteca, amb un fons dedicat a la gastronomia del món com a reflex de la multiculturalitat del municipi.

També hi ha edificis al sud metropolità, com el Mercat de la Flor de Mercabarna, a Sant Boi de Llobregat.

Barcelona s'ha pogut visitar de punta a punta, des de l'estació de bombament Casa de les Aigües, a Nou Barris, fins a la Fàbrica de Creació de Dansa El Graner, a Sants Montjuïc, passant pel palau del Baró de Quadras i la casa modernista Planells, tots dos edificis a l'Eixample. També ha estat una bona ocasió per anar a la Capella Torre Girona de les Corts, on s'ha pogut veura el supercomputador Mare Nostrum. Entre les construccions destacables pel seu disseny hi ha el de Mediapro, que ha obert la terrassa per gaudir de vistes espectaculars de la ciutat; el restaurant Il Giardinetto, premi FAD d'interiorisme 2013; la nova seu de l'Escola de Disseny IED a Gràcia, i l'edifici del Disseny HUB de la plaça de les Glòries.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut