5 detinguts i molts memes en la convocatòria d'assalt a l'Àrea 51
Un dels assistents a la porta de l'Àrea 51 amb una màscara d'àlien (Reuters)

Cinc detinguts i molts mems per la convocatòria d'assalt a l'Àrea 51

Una proposta de broma va aconseguir més de 2 milions d'adeptes i va alarmar aquesta instal·lació de la Força Aèria dels Estats Units

RedaccióActualitzat

"Assaltem l'Àrea 51: No ens poden aturar a tots", amb aquesta proposta, que semblava una "marcianada", una pàgina de Facebook ha aconseguit que més de 2 milions de persones acceptessin la convocatòria per entrar en tromba en aquesta àrea militar nord-americana on diuen que hi ha extraterrestres i naus espacials.

L'Àrea 51, una instal·lació exsecreta de la Força Aèrea dels Estats Units, es troba a uns 19 km de la petita ciutat de Rachel, una comunitat al nord de Las Vegas, que aquesta setmana ja va advertir que els hotels estaven tots plens.

La localitat s'ha omplert de fans dels OVNI i la vida alienígena:

 

Fins i tot la previsió del temps ha tingut present la convocatòria:

 

Tanta expectativa ha creat l'esdeveniment que mitjans de tot el món ho han seguit i l'exèrcit s'ha vist obligat a reforçar la seguretat a la zona. De fet, fa uns dies van advertir que els soldats tenien autorització per disparar a qualsevol que intentés l'assalt.

Finalment. unes 3.000 persones han estat aquest divendres a la nit a la regió desèrtica de l'Àrea 51 com a pelegrinatge o per assistir als concerts que s'han organitzat.

 

No ha transcendit perquè es va triar la data del 20 de setembre per al suposat assalt, però el flux de cotxes que ha assistit a la zona ha estat continuat.

 

Un grup d'uns 150 aficionats als OVNI i persones curioses s'han reunit a l'entrada, fortament custodiada, a la data i l'hora fixades. El misteri ha envoltat sempre aquesta base militar on s'especula que hi ha vida extraterreste i naus espacials. 

 

5 detinguts i molts memes

El xerif del comtat de Lincoln, Kerry Lee, ha assegurat que els participants s'han comportat correctament excepte en algunes excepcions.

"No vull involucrar-me, però fins ara ha anat força bé"

Hi ha 5 detinguts. 3 per intent d'assalt, un per orinar a les instal·lacions i un altre per un problema relacionat amb l'alcohol.

La majoria dels assistents no han mostrat interès en creuar la barrera, segons els funcionaris que han vigilat als assistents.

 

No hi ha hagut assalt però si molt seguiment de mitjans i, és clar, no hi han faltat les imatges curioses, els memes i l'humor a la xarxa:

Anar al contingut