Imatge de l'entrada a la seu de la Fiscalia, a Madrid
Seu de la Fiscalia General de l'Estat a Madrid (Europa Press/FGE)

486 persones amb causes obertes es podrien beneficiar de l'amnistia, segons la Fiscalia General

La Fiscalia calcula que hi ha 82 procediments penals oberts amb delictes que poden ser amnistiables, en un llistat que no inclou les causes que ja han estat jutjades

RedaccióActualitzat

L'endemà de l'entrada en vigor de la llei d'amnistia, publicada al BOE aquest dimarts, la Fiscalia General de l'Estat ha fet pública una primera xifra de persones que se'n podrien beneficiar. Es tracta de les que tenen causes obertes. Segons el seu càlcul, són 486

Són les persones encausades en 82 procediments penals en curs. Un xifra que, segons subratlla la Fiscalia, és aproximada. I apunta que la llei d'amnistia podria no aplicar-se a tots "en existir delictes que no s'inclouen en el text legal", com el delicte d'odi.

Entre aquests procediments, hi ha el del Tribunal Suprem --pels delictes de sedició, malversació i desobediència--, que inclou els encausats en el judici del procés que estan a l'exili. 

També els dos procediments oberts a l'Audiència Nacional --el de Tsunami Democràtic i l'operació Judes--, pels delictes d'organització terrorista o tinença d'explosius, i els dos procediments en tramitació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per desobediència, prevaricació i malversació. 

Una és la causa oberta contra Josep Maria Jové i Lluís Salvadó pels preparatius de l'1 d'Octubre.

En aquest document, els detallen tots:

 

Aquesta llista no inclou els casos jutjats, amb persones que també es podrien beneficiar de la llei d'amnistia. És a dir, no hi ha els condemnats en el judici del procés, a qui se'ls podria aixecar la inhabilitació. 

Tampoc s'hi inclou la causa de la consulta del 9N contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau.

Per tant, queda lluny de ser una xifra global. I arriba en plena batalla del Fiscal General de l'Estat amb els quatre fiscals del procés al Suprem, que aquest dimecres l'han tornat a desafiar perquè no volen aplicar l'amnistia.
 

ARXIVAT A:
Amnistia
Anar al contingut