Estats Units

465 denúncies per violació i 6.000 per assetjament en vehicles d'Uber als EUA

RedaccióActualitzat

Uber és la primera gran tecnològica que fa el pas d'estudiar a fons i fer públic el nombre de denúncies per abusos sexuals en el seu servei. Dels 130.000 milions de viatges que va fer l'any passat als Estats Units, en 3.000 casos hi va haver assetjament o abús sexual i, gairebé a parts iguals, les víctimes van ser tant conductors com passatgers.

Uber ha decidit fer el pas després d'anys de pressió i crítiques, i ha fet públic un extens informe sobre seguretat. Reconeix que és una opció arriscada que li generarà mala premsa, però diu que ho fa com a exercici de transparència i per crear precedent com a exemple de responsabilitat corporativa. 

En concret, en dos anys, Uber ha registrat gairebé 6.000 casos d'assetjament sexual als Estats Units. 3.000 el 2017 i 3.000 més el 2018.

La plataforma de lloguer de vehicles també xifra les denúncies per violació: 235 el 2018 i 229 el 2017.

Les dades formen part de l'Informe sobre Seguretat d'Uber als Estats Units, que també ofereix dades d'homicidis i accidents de trànsit mortals.

La companyia explica que els denunciants poden ser tant passatgers que han estat víctimes de conductors com la situació inversa o passatgers que han estat agredits sexualment per altres passatgers. Un 54% dels acusats d'assetjament sexual són conductors, un 45% són passatgers, i l'1% restant és una tercera persona o algú que no s'ha pogut identificar.

La companyia recorda que el 99,9 per cent dels seus viatges als Estats Units no van rebre cap denúncia, però reconeix que les xifres de l'informe són difícils de pair. Per això, dedica bona part de l'estudi a explicar el llarg catàleg d'accions que ha emprès per millorar-les, des de botons d'emergència i denúncia a l'aplicació fins a més control dels antecedents dels conductors i detecció de trajectes amb comportaments sospitosos. 

No hi ha estudis sobre quantes denúncies sexuals té el sector del taxi tradicional als Estats Units, amb la qual cosa és impossible fer comparacions i saber si les d'Uber són moltes o poques. 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexual
Anar al contingut