450 conductors multats en els primers dies de limitació de velocitat a 100 km/h a l'AP-7
La limitació de velocitat a certs trams de l'AP-7 és una de les noves mesures per reduir la sinistralitat a les carreteres (ACN/Albert Segura)

450 conductors multats en els primers dies de limitació de velocitat a 100 km/h a l'AP-7

Els Mossos d'Esquadra han fet un control sobre 7.000 vehicles que han circulat entre Granollers i el Papiol

RedaccióActualitzat

Des que ha entrat en vigor el límit de 100 per hora a l'AP-7 entre Granollers i el Papiol, s'han posat 450 multes per excés de velocitat

Els Mossos d'Esquadra han fet un control sobre 7.000 vehicles que han circulat per aquest tram des de dijous fins diumenge.

La mesura es va acordar dins el pla per reduir els accidents de trànsit a la carretera. Tot i això, el Servei General de Trànsit encara no ha publicat cap dada oficial sobre la sinistralitat en els primers dies de l'aplicació de la mesura.   

La sinistralitat en aquesta autopista s'ha incrementat des que es van aixecar els peatges, l'1 de setembre del 2021, juntament amb les retencions. 

Aquest any, l'AP-7 acumula 23 víctimes mortals i 45 ferits de gravetat


Nous límits de velocitat i radars a altres punts de l'AP-7

Tot i l'entrada en vigor del límit de 100 km/h entre Granollers i el Papiol, encara queda pendent la reducció de velocitat en el tram entre Altafulla i Calafat, a les Terres de l'Ebre.

 

El Departament d'Interior també preveu instal·lar diversos radars en aquests trams. Segons el seu conseller, Ignasi Elena, els controls de velocitat es posaran a les zones de l'AP-7 amb més risc de sinistralitat

"Aquests radars es posaran per evitar accidents. Per tant, a les zones on hi ha més risc és on es posaran més controls de velocitat. Si s'ha fet l'esforç per reduir la velocitat d'aquests trams a 100 per hora és perquè es compleixi."


Dins el pla de la Generalitat per reduir els accidents a l'AP-7,  ja està prevista la instal·lació d'un radar de tram entre Altafulla i Constantí, a Tarragona. En aquest tram, la velocitat es vol mantenir a 120 km/h, però amb un control de velocitat en sentit sud. 

Elena ha afegit que "la reducció de la velocitat garanteix una millora en l'accidentalitat".

Tot i que aquest any l'índex de sinistralitat ha estat un 11% més baix que el registrat l'any 2019, el mes de novembre sí que s'ha equiparat amb el d'abans de la pandèmia


El conseller d'Interior, Ignasi Elena, ha anunciat que hi haurà més controls de velocitat a les zones de l'AP-7 amb més risc de sinistralitat (ACN, Albert Segura)


Noves restriccions pel pont de desembre

A una setmana per a l'inici del pont de desembre, el titular d'Interior ha destacat el fet que els dos dies festius caiguin en dimarts i dijous.

La situació ha fet que es generin dues operacions de sortida i dues de tornada per a aquells ciutadans que tinguin festa. Per aquest motiu, s'ha establert un dispositiu per regular el trànsit a l'AP-7.

Les restriccions afectaran, sobretot, els camions. 

Pel que fa als dies 2 i 6 de desembre, els camions no podran circular a més de 80 km/h entre Martorell i Granollers, així com en els trams on hi hagi dos carrils. 

A més, el diumenge 11 de desembre es prohibirà la circulació de camions des de les 17.00 fins a les 21.00.

El Departament d'Interior també té previst reforçar la presència d'agents dels Mossos d'Esquadra al conjunt del país.

 

 

ARXIVAT A:
TrànsitMobilitatAP-7
Anar al contingut