450 cantaires faran el "Messies" participatiu de Nadal malgrat la retirada de La Caixa

La Caixa diu que donarà suport a altres iniciatives culturals participatives a Barcelona i nega qualsevol motivació política

Actualitzat

Malestar entre els cantaires del "Messies" participatiu de Nadal després que l'Obra Social La Caixa ha decidit deixar-lo de fer a Barcelona, després de 23 anys. Ara s'han organitzat per portar a escena aquest projecte social i musical amb els seus mitjans.

L'Obra Social La Caixa l'organitzava des de fa 23 anys, però, malgrat l'èxit de la proposta, ha decidit deixar-lo de fer a Barcelona i apostar per portar l'experiència musical a altres ciutats on no s'ha fet mai. De fet, aquest any el promouen a onze ciutats espanyoles.

La mesura ha deixat orfes centenars de cantaires, que es queixen de no haver rebut cap explicació. No volen que es perdi un projecte musical com aquest. 450 cantaires s'han organitzat com a associació per fer-lo amb els seus mitjans.

 

Joana Uribe, Associació Messies Participatiu Barcelona:

"Nosaltres, aquests 450 cantaires, som societat civil, i com tots els catalans treballem per fer les coses que volem fer. Per nosaltres, el Nadal sense 'Messies' no és Nadal."

La Caixa diu que donarà suport a altres iniciatives culturals participatives a Barcelona, però que cedeix el testimoni del "Messies", i nega qualsevol motivació política.

 

Joana Uribe:

"Van aparèixer molts llaços grocs i molta gent va cridar 'llibertat' al Palau. Però això és una cosa absolutament lliure. Crec que aquest és un país democràtic i tothom pot portar les insígnies que vulgui. Per tant, si ells han decidit que era per això, nosaltres no ho sabem. Com que no ens han informat de res, ni ens han passat el testimoni de res, no ho sabem. L'únic que sabem és que aquest 'Messies' el volem continuar cantant a Barcelona."

El cantaran el 27 de desembre a L'Auditori.

ARXIVAT A:
MúsicaProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut