Càrregues policials el dia del referèndum
Càrregues policials el dia del referèndum

41 jutjats catalans investiguen 319 causes per les actuacions policials de l'1-O

RedaccióActualitzat

A punt de fer quatre mesos del referèndum de l'1 d'octubre, els jutjats de Catalunya investiguen almenys 319 denúncies per lesions durant les càrregues policials d'aquell dia.

Així ho han explicat a l'agència EFE fonts jurídiques, que també han informat de l'existència de 14 denúncies més, per la suposada passivitat dels Mossos d'Esquadra a l'hora d'impedir la celebració de la consulta.

Fins ara, cinc agents de la Guàrdia Civil han estat citats a declarar -en qualitat d'investigats- per un jutjat d'Amposta, al Montsià, en la primera imputació, a Catalunya, per l'actuació de les forces de seguretat el dia del referèndum.

En total, hi ha causes obertes, per les actuacions de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant l'1-O, en 41 jutjats catalans. El titular del jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona, que investiga les càrregues policials a la capital catalana, és el que acumula més denúncies per lesions, amb un total de 257 de les 319 presentades a tot Catalunya.

El jutjat d'instrucció número 4 d'Amposta ha obert 99 causes per delictes de lesions en les càrregues policials de l'1-O, de les quals 97 ja estan arxivades.

Altres causes per lesions en les càrregues policials s'han obert en jutjats de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) -que les ha arxivat per falta d'autor conegut-, Mataró, Rubí, Manresa, Gavà (Baix Llobregat), Tarragona, Lleida i les localitats gironines de Sant Feliu de Guíxols i la Bisbal d'Empordà.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàIndependència
Anar al contingut