Roben 5 ruscos amb 400.000 abelles que s'escapen i comencen a tornar a casa
Abelles tornant al rusc (iStock)
Regne Unit

400.000 abelles de cinc ruscos robats al Regne Unit comencen a tornar a casa

Ha passat al Regne Unit, i els propietaris dels ruscos creuen que els lladres els han portat molt a prop i per això les abelles han pogut trobar el camí per tornar

RedaccióActualitzat

Entre el dissabte 11 de juny i el diumenge 12 uns lladres es van endur cinc ruscos amb unes 400.000 abelles d'un camp de Cornualla, al sud-oest del Regne Unit.

Una de les propietàries dels ruscos, Katie Barnes, va explicar-ho al seu perfil de Facebook dient que precisament el dissabte havien estat revisant l'estat dels ruscos:

"Durant la nit ens han pres més de 10 anys de treball amb abelles reines, eixams i abelles obreres. No són només les 80.000 abelles per rusc, és la dedicació, la cura i el compromís que suposa l'apicultura."

Ho van denunciar a la policia i van demanar ajuda a veïns i coneguts perquè els avisessin si apareixien ruscos nous en llocs on no n'hi havia hagut abans:

"Volem conscienciar sobre aquest delicte i tenim l'esperança que algú pugui veure nous ruscs en un camp proper. Si detecteu alguna cosa sospitosa, poseu-vos en contacte amb nosaltres."

La policia també va demanar que qui hagués passat aquella nit a prop de Tresillian House, la mansió-hotel de St Newlyn East on viuen els propietaris, els n'informi:

"Aquesta és una carretera molt transitada, per la qual cosa és molt probable que els conductors que hi passaven hagin vist persones sospitoses o el vehicle que portava els ruscs".

El retorn de les abelles

El cert és que pocs dies després van començar a veure que algunes abelles, cada vegada més, estaven tornant al lloc d'on les van treure, cosa que els va fer sospitar que els ruscos robats no eren lluny.

Ho ha explicat Barnes al mitjà digital local Falmouth Packet, assegurant que són les mateixes abelles i que les estan reubicant en ruscos nous:

"Són tantes que tot indica que són a prop i que estan tornant a casa. Si les abelles es porten a poca distància, tornen on eren abans, i probablement tornaran totes, aquesta és la nostra esperança."

Els plaguicides són una de les principals causes de la desaparició de les abelles
Les abelles robades al Regne Unit han començat a tornar a casa (Pexels)

Lladres apicultors

El seu marit, Guy Barnes, està convençut que els lladres també es dediquen a l'apicultura, perquè els ruscos pesen força i cal molta experiència per moure'ls i transportar-los:

"Malauradament, el meu instint em diu que els lladres són apicultors: has de saber a quina hora pots fer el trasllat i tenir un vehicle prou gran per portar-los."

La poca distància on les haurien reubicat hauria permès als animals reconèixer el terreny i trobar el camí per tornar a casa.

Els Barnes han explicat que, a banda de la mel, per ells és molt important el fet que les abelles són "una part fonamental del nostre ecosistema local".

 

 

ARXIVAT A:
Regne Unit
Anar al contingut