Gran pantalla al carrer per seguir les explicacions de Cuixart al Suprem (ACN)
Gran pantalla al carrer per seguir les explicacions de Cuixart al Suprem (ACN)

400 persones segueixen "orgulloses" la declaració de Cuixart davant la seu d'Òmnium

L'entitat ha muntat una pantalla gegant al carrer Diputació, a Barcelona, per seguir l'interrogatori del seu president

RedaccióActualitzat

La compareixença de Jordi Cuixart al judici del procés que es fa al Tribunal Suprem ha aixecat una gran expectació, especialment a la seu d'Òmnium Cultural a Barcelona. Unes 400 persones segueixen, en directe, la declaració del president d'Òmnium. L'entitat ha muntat una pantalla gegant davant de la seu, al carrer Diputació, per poder veure i sentir l'interrogatori.

Durant la declaració, els assistents han reaccionat amb aplaudiments o somriures en diverses ocasions a les respostes de Cuixart. Per contra, en algunes de les intervencions del fiscal Moreno i del jutge Marchena s'han sentit xiulets per part dels centenars de persones que s'apleguen al carrer.

En la seva compareixença, Jordi Cuixart ha afirmat que "la prioritat no és sortir de la presó, sinó denunciar l'atac a les llibertats". La Fiscalia acusa el president d'Òmnium de rebel·lió i li demana 17 anys de presó, mentre que l'Advocacia de l'Estat rebaixa la petició a 8 anys, per sedició.

Ernest Maragall entre els assistents a la sala urbana improvisada per seguir Cuixart (ACN)

A primera fila de les cadires que s'han instal·lat al carrer s'ha assegut el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall. També hi han assistit, entre d'altres, Eduard Pujol, Aurora Madaula, Francesc de Dalmases, Eulàlia Reguant, Mireia Boya, David Fernández, Camil Ros o Joel Joan.

Òmnium Cultural va muntar aquest dispositiu dijous passat, quan estava previst que declarés Cuixart. Durant tota la jornada hi haurà la pantalla gegant per poder seguir també la declaració de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell.

L'entitat també ha habilitat pantalles en altres punts de seguiment a les més de 40 seus territorials d'Òmnium.

Unes 400 persones seguint les paraules del president d'Òmnium (ACN)

Mauri destaca els 140.000 socis d'Òmnium

A Madrid, mentrestant, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha encapçalat una àmplia representació de l'entitat que assisteix aquest dimarts al judici. A les portes del Suprem, Mauri s'ha referit a les paraules pronunciades per Felip VI sobre la "democràcia plena" de l'Estat espanyol.

"Agafant les paraules del rei, en una democràcia plena no estaríem aquí avui; el president de l'entitat cultural amb més socis d'Europa, 140.000 socis, avui no hauria d'estar declarant en el judici contra la democràcia. En democràcia plena, aquest judici no s'hauria de celebrar."

Marcel Mauri: "És un dia d'orgull" (ACN)

El vicepresident d'Òmnium diu que es tracta d'"un dia d'orgull" per a l'entitat per tenir un president com Cuixart, un "home de pau" que "defensa els drets i les llibertats col·lectives que en aquesta democràcia plena estan en perill, segons el rei". Mauri ha constatat que Cuixart "no es defensa de res, no ha comès cap delicte, sinó que insisteix en la defensa dels drets i llibertats i acusa aquest Estat de vulnerar els principis fonamentals".

En un tuit, Marcel Mauri és encara més contundent a l'hora d'elogiar Jordi Cuixart:


I en un altre tuit, Mauri afirma que només durant el temps que ha estat declarant Cuixart s'han incorporat 1.500 nous socis a l'entitat:

 

Al llarg d'aquest dimarts, han estat 4.000 els nous socis de l'entitat, tal com ha anunciat Mauri al vespre. Es tracta del dia en què s'han fet més nous socis, segons ha explicat el vicepresident d'Òmnium:

 

 

 

Òmnium Cultural encapçala el seu compte de Twitter amb aquest missatge:


Mostres de suport a Cuixart a les xarxes

Les xarxes socials s'han omplert de centenars de tuits de socis d'Òmnium que han expressat el seu suport al president d'Òmnium:

 

ARXIVAT A:
Jordi CuixartJudici procésProcés catalàTribunal Suprem Òmnium Cultural
Anar al contingut