Barcelona

400 alcaldes, el govern, JxSí, la CUP i les entitats fan costat a Mas a l'arribada al TSJC

El president de la Generalitat en funcions ha rebut el suport d'unes 3.000 persones que s'han aplegat a les portes del Palau de Justícia, on declara Mas per la querella del 9-N

RedaccióActualitzat

El president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, ha arribat a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acompanyat de 400 alcaldes, els membres del govern i multitud de ciutadans -uns 3.000- que l'esperaven al passeig Lluís Companys, amb crits d'independència. El president Mas declara davant del TSJC per la querella del 9-N.

Un cop el president de la Generalitat ha entrat al Palau de Justícia, els assistents han entonat "Els segadors". A més dels alcaldes i dels consellers, també han acompanyat Mas la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; el president d'ERC, Oriol Junqueras; el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva; el coordinador general de CDC, Josep Rull; l'exportaveu de CDC al Parlament, Jordi Turull; el cap de llista de la CUP a les últimes eleccions, Antonio Baños; l'excordinadora de l'ANC, Carme Forcadell; el coordinador actual d'aquesta entitat, Jordi Sànchez; l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i l'expresident del Parlament Joan Rigol, que s'ha acabat abraçant a una emocionada Núria de Gispert.

Convocats per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), els alcaldes d'uns 400 municipis catalans han acompanyat el president de la Generalitat en funcions en el recorregut entre el Parlament i el Palau de Justícia, on declara Artur Mas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Els alcaldes han portat la vara d'alcalde, símbol identificatiu del poder municipal.

 

L'alcalde de Premià de Mar i president de l'ACM, Miquel Buch, i l'alcalde de Girona i president de l'AMI, Carles Puigdemont, han encapçalat la comitiva entre el Parlament i el Palau de Justícia.

No hi és l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que té previst un viatge institucional a Milà. Colau, que aquest dimarts va llegir el manifest contra la querella a Mas, Ortega i Rigau en la concentració a la plaça de Sant Jaume, s'ha mostrat partidària del dret a decidir en una entrevista al programa "Els matins".

Mas declara com a imputat pel procés participatiu del 9 de novembre. La fiscalia l'acusa dels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i usurpació de funcions, i comporten penes d'inhabilitació. Membres de partits i entitats sobiranistes ja van acudir aquest dimarts a les portes del TSJC per donar suport a la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, i l'exvicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, que també van declarar pel 9-N.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut