Gonzalo Boye a Brussel·les el dia que s'obria la causa contra Pablo Llarena
Gonzalo Boye a Brussel·les el dia que s'obria la causa contra Pablo Llarena

400 advocats demanen que el Consell de l'Advocacia de Catalunya doni suport a Boye

Diuen que denegar l'empara com ha fet el Col·legi d'Advocats de Madrid és del tot inacceptable i deixa tot el col·lectiu desprotegit 

Actualitzat

Prop de 400 advocats d'arreu de Catalunya han demanat als seus col·legis i al Consell de l'Advocacia de Catalunya que donin suport públic a l'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye. Tot plegat després que l'il·lustre Col·legi d'Advocats de Madrid va denegar l'empara que Boye els havia sol·licitat per amenaces, injúries i calúmnies a través de les xarxes socials per haver interposat una demanda contra el jutge Llarena a Bèlgica.

Els gairebé 400 advocats catalans que se solidaritzen amb Boye han signat una petició recorden que els Estatuts del Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya estipulen com una de les seves funcions primordials "vetllar pel prestigi de la professió d'advocat".

En el text consideren que és impensable que un professional se senti pressionat, atacat o amenaçat a l'hora de defensar els drets legítims del seu client.

Afegeixen que no es pot acceptar que el lletrat no trobi l'empara i el suport de les institucions a les quals pertany per garantir-li la independència i la llibertat per exercir la seva professió.

I afegeixen que denegar aquesta empara és del tot inacceptable i deixa tot el col·lectiu desprotegit.

Un dels advocats catalans signants de la petició presentada aquest divendres i exdegà del Col·legi d'Advocats de Lleida, Simeó Miquel, s'ha mostrat sorprès i en desacord amb la posició de l'ICAM i ha lamentat que s'hagin pogut "deixar vèncer per la pressió mediàtica".

 

"En aquest cas el col·legi de Madrid m'ha sorprès molt per tenir aquesta posició. En el fons, i és una opinió personal, el que passa molt i els ha pesat al Col·legi de Madrid és que es deixen també véncer per aquesta pressió mediàtica. Perquè defensar a Boye en segons quins ambient, i a Madrid suposo que una mica més, és una heroïcitat ara."

Tot i que reconeix que a Catalunya no tenen jurisdicció sobre l'empara perquè Boye està col·legiat a Madrid, Miquel creu que s'ha de mostrar el suport a un company per la situació que està patint.

 

"Ja sabem que no és col·legiat nostre, però és company nostre, i demanem al Consell de l'Advocacia catalana que es pronunciï en defensa, en suport contra unes agressions que està patint un company, un col·lega que s'està veient menyspreat pel fet de defensar algú."

 

El col·legi madrileny, tot i mostrar "solidaritat" amb el lletrat, afirmava que les amenaces que denuncia haver rebut són "alienes a l'exercici professional" i que s'han produït en xarxes socials, on hi ha "exposició pública", però que és un "àmbit que no és propi del dret a defensa".

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut