40 veïns d'Arenys de Mar s'ofereixen per fer de mentors de joves migrants sols
La presentació del programa de mentoria va tenir molt bona acollida

40 veïns d'Arenys de Mar s'ofereixen per fer de mentors de joves migrants sols

El programa de mentoria que posa en marxa la Generalitat vol facilitar la relació i la vinculació d'aquests joves amb la societat que els acull

Actualitzat

Arenys de Mar és una de les primeres localitats catalanes que posa en marxa el programa de mentoria amb adolescents i joves migrats que han arribat sols a Catalunya i que no tenen referents familiars a casa nostra. Sant Feliu de Llobregat i Canet de Mar també l'han implantat.

A l'estil del que van ser temps enrere les parelles lingüístiques per introduir ciutadans estrangers en el coneixement del català, el programa de mentoria busca voluntaris que contribueixin a afavorir i enfortir l'arrelament d'aquests joves.

La mentoria promou una relació de suport i acompanyament que permeti als joves i adolescents conèixer i vincular-se al territori que els acull i afavorir la construcció del seu projecte vital gràcies a l'adquisició de competències lingüístiques i laborals.

Però, perquè això sigui possible, calen voluntaris, i a Arenys de Mar sembla que no en faltaran. Més d'una cinquantena de persones van assistir a la sessió informativa del projecte de mentoria, i una quarantena van mostrar interès per participar a les proves de selecció i formació per poder accedir al programa d'acompanyament d'aquests joves, que estan acollits en una casa de colònies del poble.

 

 

Una de les voluntàries és la María José. En el seu cas, la voluntat d'ajudar té valor afegit... ho va decidir després que dos d'aquests joves li robessin el mòbil quan anava pel carrer...


"El vaig agafar de l'espatlla i per darrere un altre em va tirar a terra, va haver-hi un moment d'estira-i-arronsa... Tot i això eren nens, eren molt petits."

 

 

 

Hamed Abdelouahed, coordinador del programa de mentoria amb joves migrants sols, destaca el paper primordial dels voluntaris:

 

"Les institucions poden posar recursos, però qui acull, qui integra, qui dona a conèixer són les persones."

 

 

La proposta inicial de mentoria és d'una durada de 6 mesos que pot prorrogar-se a un any. Els mentors han de ser més grans de 25 anys i, en tot moment, estaran acompanyades d'un seguiment tècnic i professional.

Mentors i mentorats, adults i joves, començaran a trobar-se quan els mentors hagin fet les 12 hores de formació necessàries. La idea és que contactin un cop per setmana i que la presència dels joves al poble amb el seu mentor sigui un fet del tot normal.

La mentoria és un dels projectes que es treballa des de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència per afavorir la integració de migrants sols. També té creades les opcions de l'acolliment familiar de cap de setmana i l'acolliment de tota la setmana.

 

ARXIVAT A:
MenorsMigracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut