Sudan

40 fuetades per portar brusa i pantalons

Una coneguda periodista i 12 dones sudaneses més les podrien condemnar a 40 fuetades per vestir en públic de manera "escandalosa", segons la llei islàmica imperant al Sudan. Lubna Ahmed al-Husayn, periodista i autora d'una columna molt popular en un periòdic local, ha dit a la BBC que quan va ser detinguda per la policia fa una setmana vestia una brusa ordinària i uns pantalons. Al-Husayn, que habitualment fa servir la "hijab", o vel islàmic, no és la primera dona que condemnen a ser fuetejada per vestir de manera "indecent".

Actualitzat
"Em van detenir a mi i a 12 dones més", diverses d'elles del sud del país, zona animista i cristiana on, en teoria, la xaria, o llei islàmica, no s'aplica. El seu denominador comú era que en el moment de l'arrest vestien pantalons.

Deu d'elles van ser alliberades després de declarar-se culpables i rebre 10 cops de fuet. Les altres tres van ser posades a la disposició del fiscal, després de sol·licitar la presència d'un advocat. Ara s'enfrontaran a un judici per "cometre un acte indecent, o violador de la moral, o vestir roba indecent", d'acord amb el Codi Penal, que preveu que siguin flagel·lades o multades, o ambdues coses.




Anar al contingut