Els 15 voluntaris que han participat en l'experiment de "Deep Time" (Deep Time)
Els 15 voluntaris que han participat en l'experiment de "Deep Time" (Deep Time)

40 dies tancats en una cova sense llum ni rellotge per investigar com afecta l'aïllament

Una quinzena de voluntaris, homes i dones de diferents edats, han participat en l'experiment que s'ha fet en una cova de Tarascó d'Arieja

RedaccióActualitzat

Set dones i vuit homes d'entre 27 i 50 anys s'han tancat durant 40 dies en una cova del sud de França en un experiment per comprovar els efectes de l'aïllament a llarg termini en un escenari de confinament extrem.

Després de 40 dies sense veure la claror, han sortit aquest matí enlluernats per la llum del sol. Han estat tots aquests dies sense rellotge, sense llum natural, sense telèfon ni cap forma de contactar amb l'exterior. Tots ells es van presentar voluntaris per participar en aquest experiment de Deep Time (temps profund).

Els voluntaris han passat 40 dies sense que els entri llum solar i sense cap comunicació amb l'exterior
Els voluntaris han passat 40 dies sense que els entri llum solar i sense cap comunicació amb l'exterior (Deep Time)

Han hagut d'acostumar-se a les condicions de l'habitat de la cova Lombrives, prop del municipi occità de Tarascó d'Arieja: 12 graus de temperatura i 95% d'humitat. A més, han hagut de generar la seva pròpia electricitat amb un generador de pedals i extreure aigua pel seu consum i higiene d'un pou a 45 metre de profunditat.

L'experiment l'encapçalava l'explorador franco-suís Christian Clot. La finalitat última de l'experiència és analitzar les capacitats d'adaptació de l'ésser humà quan perd els punts de referències d'espai i temps. Una qüestió que ha guanyat interès sobretot amb la crisi sanitària provocada per la Covid i pel confinament obligatori durant setmanes en les successives onades de la pandèmia.

Activitats diàries dins la cova de Lombrives, de Tarascó d'Arieja
Activitats diàries dins la cova de Lombrives, de Tarascó d'Arieja (Deep Time)

Les dades sobre les capacitats cognitives i l'estat del cervell dels participants en l'experiment es compararan amb la seva situació abans de tancar-se durant 40 dies a la cova. D'aquesta manera s'observarà si en el seu sistema nervióshi ha hagut canvis a causa de viure en condicions extremes en l'entorn excepcional d'una cova sense llum.

(Deep Time)

 

ARXIVAT A:
FrançaConfinament Recerca científica
Anar al contingut