Exterior de la residència Hospital Pere Màrtir Colomés, a Solsona
Exterior de la residència Hospital Pere Màrtir Colomés, a Solsona
Solsona

40 contagiats en un brot de coronavirus en una residència de Solsona

A l'Hospital d'Olot, deu pacients i tres treballadors han donat positiu de Covid-19 i el centre ha fet un cribratge a tots els ingressats

AgènciesActualitzat

El 44% dels usuaris de la residència de gent gran Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona s'han contagiat de coronavirus. Un segon cribratge als usuaris que dimecres havien donat negatiu a la prova ha detectat 12 positius més, després dels 28 que s'havien detectat dijous passat. En total, ja són 40 els usuaris que han donat positiu de Covid.

El brot també afecta cinc dels professionals del centre, que estan aïllats als seus domicilis. Els primers casos es van detectar aquesta setmana entre els treballadors del centre.

Els usuaris que han donat positiu estan aïllats i, d'acord amb el pla de contingència, s'ha ampliat la zona d'aïllament de residents amb Covid. El centre ha explicat que s'ha contactat amb els familiars per informar-los i s'ha intentat que tots els residents poguessin parlar amb les famílies per telèfon o videoconferència.

D'altra banda, el centre ha registrat la mort d'un resident, tot i que asseguren que ha estat per causes "completament alienes" al brot i que era una persona que prèviament ja estava en una situació de "gran fragilitat".

La residència Hospital Pere Màrtir Colomés compta amb 101 places, tot i que actualment està ocupada per 90 residents.

 

 

Brot a l'Hospital d'Olot, amb deu pacients i tres treballadors afectats

D'altra banda, un brot de coronavirus ha afectat deu pacients i tres treballadors de l'Hospital d'Olot. Un dels malalts ja ha estat donat d'alta i els altres nou s'han traslladat a la unitat dedicada a persones amb Covid-19. En la majoria de casos es tracta de persones asimptomàtiques o amb simptomatologia lleu.

El centre ha fet un cribratge a la resta de pacients ingressats i a tots els treballadors que han estat a l'hospital en les últimes 24 hores. Els resultats de totes les proves han estat negatius. Tot i així, s'ha reforçat el laboratori per donar resposta a les gairebé 200 PCR que s'han fet en les últimes hores arran del brot.

L'hospital ha suspès les visites dels familiars i ha informat del brot totes les famílies.

 

Una llit de l'UCI de l'Hospital d'Olot
Una llit de l'UCI de l'Hospital d'Olot (ACN)

 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutResidències gent gran
Anar al contingut