Jerusalem

4 palestins morts en el "dia de la ira" contra el trasllat de l'ambaixada dels EUA

RedaccióActualitzat

Els equips de rescat han trobat aquest matí els cossos de dues persones que, segons el Ministeri de Sanitat de Palestina, haurien mort durant els bombardejos de l'exèrcit israelià sobre la franja de Gaza. Es tracta de dos homes de 28 i 30 anys que han mort al districte de Sheij Radwan i al barri de Darai, a Gaza.

Aquestes dues morts se sumen a les dels dos palestins que van perdre la vida ahir durant els enfrontaments amb l'exèrcit israelià després de la pregària del divendres.

L'exèrcit israelià ha confirmat tres atacs aeris de matinada sobre el nord, el centre i el sud de Gaza. Diuen que són en resposta als coets que havien disparat divendres les brigades de Hamas sobre comunitats israelianes. El comunicat de l'exercit d'Israel diu que els seus avions han destruït una fàbrica d'armes i un complex militar de Hamas.

 

 

El "dia de la ira", la tercera intifada anunciada pels palestins contra la decisió de Donald Trump de traslladar l'ambaixada dels Estats Units de Tel-Aviv a Jerusalem, suma ja quatre víctimes mortals. A més, prop de 200 persones han resultat ferides amb munició real a la Franja de Gaza.

 

 

Els ministres d'Exteriors dels països àrabs es reuneixen aquest diumenge al Caire per estudiar la polèmica decisió del president nord-americà Donald Trump de reconèixer Jerusalem com a capital d'Israel i traslladar-hi l'ambaixada dels EUA.

Els països àrabs i la Lliga Àrab han condemnat amb duresa el pas anunciat per Trump, que han qualificat com una violació de la legislació internacional i de dur revés al procés de pau entre palestins i israelians. Auguren que aquesta decisió contribuirà a augmentar la desestabilització de la regió.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut