Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

Quatre de cada deu motos no podran circular per Barcelona els dies d'alta contaminació

Les etiquetes ambientals també arribaran a motocicletes i ciclomotors a partir de desembre

Actualitzat

A partir del pròxim desembre, les motocicletes i ciclomotors més contaminants tampoc podran circular per Barcelona els dies feiners amb episodis de contaminació entre les set del matí i les vuit del vespre. Una mesura que afectarà els vehicles matriculats abans del 2003.

En el cas de Barcelona, d'acord amb les dades de la DGT, un 40% de motos i ciclomotors, unes 120.000, no tindran dret a distintiu per considerar-se molt contaminants; un 40% més de les motos i ciclomotors els correspon la categoria C del distintiu ambiental (etiqueta verda); un 19% tenen el distintiu B i un 1% tenen el distintiu Zero Emissions.

Amb aquesta mesura, l'Ajuntament incorpora les motocicletes i els ciclomotors més contaminants als vehicles als quals ja es prohibeix circular quan es declara un episodi ambiental per contaminació de diòxid de nitrogen, no per partícules. Això passa, de mitjana, un cop l'any i dura dos o tres dies.

Notícia relacionada: Saps si podràs circular amb el teu vehicle els dies d'alta contaminació?

 

Les restriccions de circulació, com en els cotxes, s'aplicaran en l'àmbit limitat per les rondes. Així, doncs, l'àrea de baixes emissions comprèn Barcelona –excepte Collserola i la Zona Franca–, gairebé tot l'Hospitalet de Llobregat, una part de Cornellà i Esplugues de Llobregat i gairebé tot Sant Adrià de Besòs.

 

 

La mesura, feta pública per l'Ajuntament, coincideix amb l'anunci del Ministeri de l'Interior que ja es poden recollir els distintius que classifiquen els vehicles de dues rodes en funció del potencial contaminant: B, C, ECO o Zero Emissions.

 

 

Es pot consultar l'etiqueta que correspon a la motocicleta o ciclomotor a la pàgina de la DGT o a la pàgina de Qualitat de l'Aire de l'Ajuntament de Barcelona, introduint la matrícula, i adquirir-la, per cinc euros, a qualsevol oficina de Correus.  Els residents a Barcelona, les podran adquirir de manera immediata en les 85 oficines de correus de capital catalana, o obtenir-la en un termini de 3 o 4 dies hàbils en qualsevol oficina de correus de la resta de l'Estat.

 

 

No és obligatori dur l'etiqueta a la vista, però es recomana per facilitar la circulació en cas de restriccions del trànsit.

 

 

Les motocicletes representen el 23% i els ciclomotors, el 6% dels vehicles

En relació als vehicles censats a la ciutat de Barcelona, amb dades de 2016, les motocicletes representen el 23% i els ciclomotors, el 6% del total de 946.914 vehicles. El nombre de motocicletes censades l'any 2016 van ser 223.671 motos, 202.827 de les quals estan actives. En el cas dels ciclomotors, el cens municipal de 2016 inclou 57.037 vehicles, dels quals 50.165 estan en actiu.

El 48,8% dels desplaçaments en vehicle privat dins de Barcelona es fan en motocicleta, així com el 14,7% cap a d'altres poblacions, segons l'últim Informe de Mobilitat 2016.

 

ARXIVAT A:
ZBE BarcelonaCrisi climàticaContaminació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut