BARÒMETRE DE TV3 I CATALUNYA RÀDIO

4 de cada 10 catalans pateixen per si perden la feina en els propers dos mesos

Aquest és el resultat de la cinquena onada del baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio, elaborat per GAPS

RedaccióActualitzat

La por de perdre la feina és molt present a les llars catalanes, tant entre els que ara estan treballant com, molt especialment, entre els que estan afectats per un ERTO o de baixa.

Així, dels enquestats, una quarta part dels que ara treballen presencialment creuen que perdran la feina d'aquí poc (propers tres mesos), mentre que aquest percentatge arriba a la meitat entre els que estan de baixa.

Un terç dels afectats per un ERTO opinen que els faran fora en menys de 6 mesos, malgrat que això suposaria un incompliment de les condicions de l'ERTO. Els més optimistes són els que fan teletreball: dos terços creuen que no els acomiadaran.

Tres quartes parts dels afectats per un ERTO ho estan de manera total, i gairebé un 60% encara no han rebut cap prestació d'atur. Només un 13% afirmen que l'han rebut puntualment, mentre que un 29% diuen que l'han rebut però amb retard.

 

 

Abans i després del confinament

Després de més de sis setmanes de confinament, només un 60% dels que estaven treballant abans ho continuen fent avui.

Entre els que estaven treballant a l'inici de l'estat l'alarma, no hi ha hagut, fins ara, un retorn al treball presencial, el percentatge del qual es manté estable sense que es detecti l'increment que s'havia observat ara fa dues setmanes.

 

El futur

Malgrat que la majoria de catalans i catalanes posen en dubte que estiguem preparats per al desconfinament, la majoria creuen que la crisi econòmica pot ser tan dolorosa que cal, malgrat tot, començar a obrir i a treballar.

 

 

El Baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio incorpora les dades de 2.000 enquestes online fetes per GAPS agafant com a univers les persones d'entre 18 i 80 anys de municipis de Catalunya. El treball de camp s'ha fet en cinc setmanes: setmana 1 el 3 i 4 d'abril, setmana 2 el 10 i 11 d'abril, setmana 3 el 17 i 18 d'abril, setmana 4 el 24 i 25 d'abril i setmana 5 el 8 i 9 de maig.

ARXIVAT A:
Coronavirus Economia de butxacaAtur
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut