Risc de les burilles
Risc de les burilles

4 bilions i mig de burilles de cigarrets acaben a terra a tot el món

Han de passar entre 8 i 12 anys perquè una burilla de cigarret es descompongui totalment

RedaccióActualitzat

Al món es consumeixen 6 bilions de cigarrets l'any i el 64% de les burilles acaba a terra. És la brossa que més s'acumula al litoral i les platges de tot el món. Ho revela l'ONG Ocean Conservancy, que en els últims 32 anys ha pentinat milers de quilòmetres de costa recollint deixalles.

L'any passat, 800.000 voluntaris d'un centenar de països van recollir el doble, en pes, de burilles que d'ampolles de plàstic o envasos d'aliments.

El coordinador de tabaquisme de la Societat Espanyola de Pneumologia, José Ignacio Granda Orive, adverteix del risc que suposen aquest tipus de residus tant per als ecosistemes com per a la salut humana. Ho ha explicat a Catalunya Ràdio coincidint amb el dia Mundial del Medi Ambient:

"El filtre conté totes aquelles substàncies que s'hi han quedat del fum del tabac. Aquestes substàncies s'ha vist que poden ser cancerígenes, poden ser metalls, pot ser etilenglicol, poden ser pesticides...i tot això és dissol quan plou o quan arriba a un riu es barreja amb el medi ambient i al final aquesta toxicitat pot arribar a les persones."

Han de passar entre 8 i 12 anys perquè una burilla de cigarret es descompongui totalment.

Anar al contingut