A l'Escola Mediterrània una dona dona rep un cop l'1-O
A l'Escola Mediterrània una dona rep un cop amb la porra d'un policia nacional l'1-O (Arxiu)
Barcelona

4 agents més investigats per les càrregues de l'1-O al CEIP Mediterrània

Amb aquestes noves citacions ja hi ha 41 policies i guàrdies civils investigats per la seva actuació l'1 d'octubre a Barcelona

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció 7 de Barcelona ha decidit ampliar la investigació i afegir-hi quatre agents de la Policia Nacional que l'1 d'octubre van actuar al CEIP Mediterrània per impedir la votació.

En resposta a un escrit de l'Ajuntament de Barcelona, el jutge ha decidit investigar quatre agents nous, identificats amb els números 8U262, 6U42, 8U20 i 4U232. En la interlocutòria, el jutge diu que els agents podran declarar per videoconferència.

 

El tinent d'alcalde de Barcelona, l'advocat Jaume Asens, assegura que amb aquesta decisió del jutge es confirma que l'objectiu de la contundència de l'actuació policial l'1-O era "alterar la normal convivència ciutadana" i "castigar i atemorir els votants, més que complir l'ordre judicial":

 



Segons Jaume Asens, en la investigació "queda palès que l'operatiu policial del CEIP Mediterrània no va respondre als principis de necessitat, oportunitat i excepcionalitat". I recorda que aquell dia l'actuació policial va deixar 30 ferits en aquest centre de votació. Uns fets, assegura, que desmenteixen el testimoni de l'exministre Juan Ignacio Zoido al judici contra els líders independentistes al Suprem.

Amb aquestes noves citacions, ja hi ha 41 policies i guàrdies civils investigats per la seva actuació l'1 d'octubre a Barcelona.

Interactiu relacionat: "Memòria audiovisual de l'1-O"

Aquest divendres, en la declaració davant aquest mateix jutjat, un subinspector de la Policia Nacional ha admès que l'1 d'octubre va clavar cops de peu a ciutadans que estaven asseguts a terra, a l'IES Pau Claris de Barcelona.

L'agent, el mateix que hauria lesionat Marta Torrecillas a l'IES Pau Claris, ha comparegut per segon cop davant del jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona i, després de visualitzar diversos vídeos, no ha tingut més remei que admetre que era l'autor de diverses puntades de peu.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OJudicialProcés catalàPolicia Nacional
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut