Més de 5.700 casos de coronavirus a Espanya, 1.500 nous en un dia
Veïns de Madrid demanen a la gent que es quedi a casa

Més de 5.000 casos de coronavirus a Espanya, 700 a Catalunya

Dues dones amb patologies prèvies eleven a vuit el nombre de morts pel coronavirus a Catalunya

RedaccióActualitzat

El total de casos detectats de coronavirus a Espanya és de 5.753 persones, aquest dissabte al matí. Des de divendres a les 18.00, n'hi ha 1.500 casos nous. A Catalunya, amb dades actualitzades aquest dissabte al migdia, els casos són més de 700, amb vuit morts.

Dues dones amb patologies prèvies han mort pel coronavirus a Catalunya en les últimes hores. Des de l'inic del brot han mort vuit persones.

Aquest dissabte se n'han detectat 206 casos nous al país. 65 són professionals sanitaris. Hi ha 41 persones greus.

A Igualada i la conca d'Òdena, on la població està confinada, n'hi ha 70 casos, 41 són professionals sanitaris. Hi ha 4 persones greus.

 

136 morts a Espanya

El nombre de persones que havien mort per aquesta epidèmia a Espanya és de 136, 16 més respecte a la xifra anterior donada aquest divendres a la tarda.

Pràcticament la meitat dels casos a Espanya són a la Comunitat de Madrid, 2.940. En les últimes 24 hores, a Madrid se n'han detectat uns 900 casos nous.

Fins divendres, més de la meitat de les víctimes mortals, 64, també s'havien produït en aquesta comunitat. L'Ajuntament va decidir ahir, divendres, ordenar el tancament de tots els bars, restaurants i botigues de tota mena a partir d'aquest dissabte.

 

Dades de dissabte al matí

La següent comunitat autònoma amb més casos detectats és el País Basc, amb 417. El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha decretat l'estat d'emergència sanitària aquest matí.

La Rioja, amb 278, és la quarta comunitat amb més afectats. Andalusia (269), Castella-la Manxa (289) i Castella i Lleó (223) són algunes de les altres comunitats amb més nombre de casos. Ceuta és l'única que no n'ha registrat, per ara, cap cas.

 

Les xifres s'havien de donar a conèixer en una roda de premsa aquest migdia per part del ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, però s'ha anul·lat per la declaració institucional del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha anunciat el decret d'estat d'alarma.

 

Hi ha 517 persones que s'han curat de la malaltia i les han donat d'alta des del primer cas de la pandèmia a Espanya.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut