Cua a l'exterior del centre de vacunació del servei d'activitats esportives de la Universitat de Sevilla
Cua a l'exterior del centre de vacunació del servei d'activitats esportives de la Universitat de Sevilla

4.000 persones enganyades per un rumor de WhatsApp fan cua per vacunar-se a Sevilla

Una informació falsa que anunciava que es vacunaria sense cita prèvia provoca aglomeracions en un centre de vacunació a la capital andalusa

Actualitzat

Una informació falsa difosa a través de WhatsApp ha fet que unes 4.000 persones sense cita prèvia hagin anat aquest dijous a un punt de vacunació de Sevilla perquè se'ls administrés la vacuna contra la Covid-19.

El rumor, fals, apuntava que a tots els que anessin aquest Dijous Sant al servei d'activitats esportives de la Universitat de Sevilla (Sadus), al barri de Los Bermejales, se'ls vacunaria encara que no tinguessin cita prèvia.

Això ha provocat aglomeracions al voltant de les instal·lacions esportives i interferència en el procés de vacunació de les persones que estaven citades oficialment. En aquest centre de vacunació s'havia citat 2.000 persones, gairebé totes més grans de 80 anys.

 

Cues per vacunar-se a l'interior del servei d'activitats esportives de la Universitat de Sevilla
Cues per vacunar-se a l'interior del servei d'activitats esportives de la Universitat de Sevilla

 

A més, justament perquè era festiu, molts sanitaris estaven de descans. Ha fet falta trucar a professionals sanitaris que no treballaven perquè s'incorporessin per "reforçar" el servei davant la situació generada.

La Junta d'Andalusia ha alertat de l'engany i ha felicitat la Policia Local i Protecció Civil per evitar els riscos de l'acumulació imprevista de gent.

 

 

A més, els serveis jurídics del Servei Andalús de Salut (SAS) han presentat una denúncia per intentar "determinar l'origen de la mentida". Per a la denúncia, compten amb diversos missatges de WhatsApp que han aportat alguns dels que han anat al punt de vacunació.

L'administració autonòmica creu que el fals rumor estava "perfectament preparat per intentar perjudicar la campanya de vacunació".

 

Vacunació contra la Covid a Sevilla
Vacunació contra la Covid a Sevilla (EFE / Raúl Caro)

 

Altres enganys que afecten la vacunació

De fet, fonts de la Junta citades per l'agència Europa Press asseguren que no és la primera vegada que circulen mentides com aquesta. Fa 24 hores, hi va haver un missatge semblant a la Facultat d'Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Sevilla que no va tenir "tant efecte" sobre la campanya de vacunació.

Fa unes setmanes, va haver-hi un altre episodi quan es va difondre un missatge instant la ciutadania a no anar a un centre de vacunació perquè asseguraven que no hi havia prou dosis, la qual cosa va fer que molta gent no anés a la cita.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19VacunesAndalusia
Anar al contingut