4.000 famílies poden perdre la casa si el TC permet desnonar llogaters vulnerables

L'alt tribunal decideix aquesta setmana sobre el decret de la Generalitat, impugnat pel PP, que prohibeix el desnonament de famílies vulnerables

Actualitzat

Milers de famílies vulnerables podrien quedar-se al carrer si el Tribunal Constitucional accepta el recurs del PP al decret d'emergència habitacional català, que prohibeix desnonar llogaters sense recursos. Les entitats denuncien que hi ha grans propietaris que donen allargues i no renoven els lloguers, com els obliga la llei, a l'espera de la sentència.

Són famílies que arran de la crisi s'han trobat que no poden pagar la hipoteca del seu habitatge. Els bancs els han permès quedar-s'hi a canvi d'un lloguer social, però quan aquest contracte s'acaba els nous propietaris, que solen ser fons d'inversió, els plantegen lloguers inassumibles o el desnonament.

El decret d'emergència habitacional de la Generalitat, impugnat pel PP al Constitucional i que aquesta setmana ha de valorar l'alt tribunal, prohibeix els desnonaments de les famílies vulnerables i obliga els grans propietaris a negociar un lloguer social.

A Catalunya, hi ha unes 4.000 famílies pendents de desnonaments a les quals se'ls està negociant poder pagar un lloguer social abans de perdre casa seva a mans de grans tenidors. Ara viuen amb l'ai al cor perquè segons la decisió que prengui el Tribunal Constitucional quedarien desemparades.

Les entitats de llogaters temen que si el Constitucional retalla el decret hi haurà una allau de desnonaments que abocarà a una "crisi humanitària".

 

 

ARXIVAT A:
Covid-19HabitatgeDrets humansTribunal Constitucional PP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut