Odessa

38 morts a Odessa en un incendi posterior als enfrontaments entre prorussos i partidaris del govern

Manifestants favorables al govern de Kíev i sectors prorussos s'han enfrontat amb pals i pedres

RedaccióActualitzat

Trenta-vuit persones han mort aquest divendres a Odessa en un incendi que s'ha produït després dels enfrontaments entre milícies prorusses i partidaris del govern ucraïnès. El foc s'ha declarat a la Casa dels Sindicats i trenta de les víctimes han mort intoxicades per l'òxid de carboni; les altres vuit han mort després de saltar per la finestra en veure's atrapades per les flames.

A més, hi ha 50 ferits, deu dels quals són membres dels cossos de seguretat. La majoria de víctimes són militants prorussos que s'han refugiat a l'edifici acorralats pel bàndol progovernamental.

Els morts se sumen a les víctimes dels enfrontaments que hi ha hagut entre proucraïnesos i prorussos després que coincidissin dues manifestacions de signe oposat. Encara no es coneixen gaires detalls dels fets, tot i que el Ministeri de l'Interior considera que el foc ha estat provocat, possiblement pel llançament de còctels Molotov.

Una manifestació que acaba en batalla campal

Tres persones han mort i com a mínim una quinzena han resultat ferides en una batalla campal aquest divendres a Odessa, al sud d'Ucraïna. Manifestants favorables al govern de Kíev i sectors prorussos s'han enfrontat amb pals i pedres i també hi ha hagut trets.

"Una persona ha estat ferida de bala als pulmons i ha mort abans que arribés l'ambulància", ha indicat la branca local del Ministeri de l'Interior ucraïnès en un comunicat, segons informa France Presse.

Els enfrontaments han començat quan més d'un miler de manifestants, brandant banderes ucraïneses i cantant consignes com "l'est i l'oest, junts", caminaven pel centre de la ciutat en una marxa a la qual s'han sumat aficionats de l'equip de futbol Chernomorets. Centenars de prorussos, contraris a l'executiu de Kíev han sortit a trobar-los armats amb escuts i pals, mentre desenes de policies s'han interposat entre els dos grups per intentar separar-los.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut