35 anys de presó per al violador d'una menor a Igualada per intent d'assassinat i agressió sexual

El jurat subratlla que ha de complir la pena íntegra a Espanya, i que serà expulsat si abans accedeix al tercer grau o la llibertat condicional, i alerta de l'elevada probabilitat de reincidència

RedaccióActualitzat

Condemnat a 35 anys de presó per l'intent d'assassinat i violació d'una adolescent en un polígon d'Igualada, la nit de la castanyada de fa tres anys.

L'acusat ha estat condemnat a 20 anys de presó per temptativa d'assassinat, i 15 anys més per l'agressió sexual. La sentència recull l'agreujant de discriminació per raó de gènere. A més, el jurat l'obliga a pagar una indemnització de 332.727 euros a la víctima en concepte de responsabilitat civil, i li imposa 10 anys de llibertat vigilada quan hagi complert la condemna.

A la seva sentència, el tribunal subratlla que les penes de presó imposades hauran de ser complertes en la seva totalitat a Espanya, i que seran substituïdes per l'expulsió del país --el condemnat té la nacionalitat boliviana-- si abans accedeix al tercer grau o li és concedida la llibertat condicional. A més, el jurat prohibeix que torni a territori espanyol en un termini de deu anys en cas de ser expulsat.
 

El jurat alerta de l'elevada probabilitat de reincidència

Sobre la mesura de la llibertat vigilada després de complir la condemna, el jurat posa èmfasi en l'"elevada probabilitat de reincidència", tal com es desprèn del perfil criminològic del reu, a qui es defineix com "un agressor sexual amb tendències homicides".

La sentència se li ha notificat a l'Audiència de Barcelona, on l'han traslladat des de la presó on és des que el van detenir l'abril del 2022.

S'enfrontava a una petició de 45 anys de presó per part de la Fiscalia (30 pel delicte de temptativa d'assassinat i 15 més pel d'agressió sexual). Durant el judici, la fiscal Paola Tejada va dir que l'ara condemnat va actuar amb un "ànim roí, pervers, covard i traïdor" i amb una "maldat brutal" per ocasionar la mort a la noia amb un "patiment afegit".

També va dir que aquest és "un cas no només de violació, sinó de subjugació masclista i de dominació amb la intenció d'humiliar" la víctima, que va patir ferides greus i va estar hospitalitzada gairebé un any.

El cas va ser jutjat entre el 17 i el 21 de juny, quan va quedar vist per a sentència.

La víctima no va haver d'assistir al judici perquè el tribunal va considerar que n'hi havia prou amb la declaració que va fer durant la fase d'investigació del cas. D'aquesta manera s'intentava no revictimitzar-la. El tribunal va poder sentir l'enregistrament de la declaració, que es va reproduir a porta tancada per preservar la seva intimitat.

Les acusacions i la Fiscalia no van dubtar que l'acusat era l'autor dels fets, després d'escoltar els testimonis i les proves. Ell ho va negar i va assegurar que no es reconeixia en les imatges de les càmeres de seguretat.

 

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaAgressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut