Els cossos dels 34 immigrants els han trobat prop de la frontera amb Algèria
Els cossos dels 34 immigrants els han trobat prop de la frontera amb Algèria
Niamey

34 immigrants, vint d'ells nens, moren de set al desert del Níger

Els traficants de persones que els acompanyaven els van abandonar abans de poder superar la frontera amb Algèria on pretenien arribar

RedaccióActualitzat

Nou episodi dramàtic d'un grup d'immigrants, aquesta vegada en una zona desèrtica. 34 persones, 20 de les quals nens, han mort al desert del Níger quan intentaven arribar a la veïna Algèria. Els cossos els van trobar la setmana passada, però el Ministeri de l'Interior del Níger no n'ha informat fins ara. Estaven a prop de la població d'Assamakka, l'únic pas fronterer oficial entre el Níger i Algèria. Els immigrants van ser abandonats pel traficants que els guiaven i tot apunta que van morir de set. El govern adverteix els immigrants clandestins dels riscos que corren si aposten per aquesta via perillosa, explotada per xarxes de criminals.

L'Organització Internacional per a les Migracions recorda que el Níger és un dels punts de pas en les rutes migratòries cap a Europa i en particular cap a Itàlia. El 60% de les persones que creuen Líbia per anar a Europa a través del Mediterrani passen pel Níger. Milers d'immigrants han arribat els últims anys a Algèria, sobretot provinents de Mali i el Níger, països amb els quals comparteix una llarga frontera.

Anar al contingut