L'arsenal d'armes intervingut per la Guàrdia Civil

339 armes i 37.000 cartutxos confiscats en una operació contra el tràfic d'armes

Hi ha 12 detinguts en diverses províncies, entre les quals Tarragona Girona

339 armes de foc, 37.426 cartutxos metàl·lics de diferents calibres, 13,2 quilos de pólvora i silenciadors: és el que han intervingut agents de la Guàrdia Civil en una operació en què han desmantellat una organització dedicada al tràfic d'armes i munició.

Hi ha 12 persones detingudes i s'han fet escorcolls, disset en onze províncies, entres les quals Tarragona i Girona, on, a més de l'arsenal també s'ha confiscat 2,7 quilos de marihuana i elements com ara quinze figures i ullals d'ivori.

(Guàrdia Civil)

Als arrestats se'ls imputen els suposats delictes de tràfic d'armes, dipòsit d'armes, dipòsit d'armes de guerra, dipòsit de municions, dipòsit d'explosius, tinença il·lícita d'armes prohibides, contra la salut pública i contraban.


La detenció d'un traficant de munició, clau per a l'operació

L'operació va començar l'octubre de l'any passat, quan en una altra operació es va detenir a Madrid un dels principals traficants de munició de l'estat. Els agents van poder saber que els seus compradors tenien armes il·legals i els van aconseguir identificar. Així, entre el febrer i la setmana passada van fer disset entrades i registres en onze províncies.

(Guàrdia Civil)

Entre totes les armes intervingudes hi ha disset armes de guerra --fusells d'assalt i subfusells--, que per al cos armat suposen un "risc màxim" per a la seguretat ciutadana.

Alguns dels arrestats tenien les armes carregades i a punt per fer servir o bé en fundes per dur-les amagades sota la roba.

(Guàrdia Civil)
ARXIVAT A:
Guàrdia Civil
Anar al contingut