Imatge de l'edifici de Juneda on ha tingut lloc l'incendi i veïns a l'exterior de l'immoble parlant amb l'alcalde, Antoni V…
Imatge de l'edifici de Juneda on ha tingut lloc l'incendi i veïns a l'exterior de l'immoble parlant amb l'alcalde, Antoni Villas, el 21 de febrer del 2020. (Horitzontal)

33 atesos pel SEM en un incendi d'un pis a Juneda que no ha provocat ferits de gravetat

Actualitzat

ACN Juneda.-El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 33 persones en un incendi d'un pis a Juneda (Garrigues), de les quals 17 han estat traslladades a centres mèdics. No hi ha cap ferit greu. Una nena de quatre anys ha estat evacuada amb l'helicòpter medicalitzat a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. 13 persones han ingressat l'Arnau de Vilanova i tres més han estat traslladades al consultori de Juneda. Els Bombers hi han treballat amb 6 dotacions i el foc ja està apagat. El SEM hi ha desplaçat 8 ambulàncies i 2 helicòpters. Tots els veïns han estat desallotjats però ja han tornat a casa seva, exceptuant la família del pis incendiat. És el segon cop en pocs mesos que es cala foc al mateix edifici del número 221 del carrer Prat de la Riba.

(Aquesta notícia actualitza l'anterior sobre el mateix tema amb més informació sobre l'afectació de l'incendi)El foc d'aquest divendres ha afectat totalment un pis de la planta baixa d'un edifici de tres, plantes amb vuit habitatges cadascuna. Arran de l'incendi, tots els veïns han estat desallotjats. Com a conseqüència de l'incendi, diverses persones han resultat intoxicades pel fum. Una nena ha estat evacuada en helicòpter a Sant Joan de Déu, i altres 12 persones també han estat traslladades a centres sanitaris. El vigilant municipal ha estat un dels més afectats per intoxicació per monòxid de carboni, ja que ha anat entrant als habitatges per tal que sortís la gent, segons ha informat l'alcalde de Juneda, Antoni Villas. Un dels veïns del pis incendiat, Samba Darboe, ha explicat que un dels seus fills ha volgut encendre l'estufa perquè feia fred i el foc ha saltat cap a una cadira i unes mantes del terra i, posteriorment, s'ha propagat pel pis. Villas, ha indicat que, arran del foc, els veïns de l'edifici han anat obrint les finestres i portes i han sortit al carrer, fet que ha provocat "que tot el fum anés entrant a totes les cases". Després de ventilar prop de tres hores els diferents habitatges, els veïns han pogut tornar a casa seva, exceptuant la família del pis on s'ha produït el foc que "no hi podrà tornar a curt termini". En aquest sentit, ha explicat que els serveis socials estan estudiant diferents alternatives. Darboe ha dit que la família, de set membres, no podrà tornar al pis perquè "tot està cremat" i, de moment, dormirà a casa d'un conegut a l'espera de poder trobar un altre habitatge. És el mateix bloc de pisos que al novembre ja va patir un altre incendi. En aquella ocasió, el foc va començar al pàrquing i va obligar a desallotjar el centenar de veïns de l'edifici, que van haver de passar uns dies en una casa de colònies mentre van durar els treballs per apuntalar l'estructura que es va veure afectada per l'incendi.

Anar al contingut