Un dels esquelets de "Tyrannosaurus rex" més grans del món està a la venda

32 milions de dòlars per Stan, un "Tyrannosaurus rex" subhastat per Christie's

L'esquelet, de 67 milions d'anys i que fa gairebé quatre metres d'alt i dotze de llarg, ha aconseguit cinc vegades el preu de sortida

AgènciesActualitzat

Subhasta insòlita i de rècord. L'esquelet d'un "Tyrannosaurus rex" subhastat per la casa Christie's a Nova York ha aconseguit un preu de 31,8 milions de dòlars, cinc vegades el preu de sortida, que era de 6 milions de dòlars.

Supera així la suma que es va pagar el 1997 per Sue, considerat l'exemplar més gran i complet d'aquest animal, que va arribar als 8.360.000 dòlars.

La subhasta s'ha allargat més de 15 minuts, en una aferrissada batalla entre diversos compradors, que ha acabat amb un preu de 27,5 milions de dòlars, als quals se sumen impostos i taxes.


Stan, de 67 milions d'anys i que fa gairebé quatre metres d'alt i dotze de llarg, va ser batejat amb aquest nom en honor al seu descobridor, Stan Sacrison, que va trobar els seus ossos el 1987 a la formació de Hell Creek, a Dakota del Sud.

L'esquelet de "Tyrannosaurus rex" a la venda

Identificats inicialment, de manera errònia, com a ossos de triceratop, van quedar intactes fins al 1992. Va ser llavors quan els paleontòlegs es van adonar del seu veritable origen.

Després d'un any d'excavació i d'una breu estada al Japó, on es van traslladar per a una exposició, els 188 ossos originals del robust esquelet han estat exposats des del 1996 al museu de l'Institut de Recerca Geològica de Black Hills, a Dakota del Sud, sustentats per una estructura d'acer.

El director de Ciència i Història Natural de Christie's, James Hyslop, creu que un esquelet complet de "Tyrannosaurus rex" podria estar compost per unes 300 peces.

Aquesta serà una de les poques ocasions en què un particular podrà adquirir un exemplar així, ja que normalment pertanyen a museus o institucions científiques.

 

Christie's el tindrà exposat fins al 21 d'octubre als seus locals de Nova York.

ARXIVAT A:
Arqueologia
Anar al contingut