52 detinguts i 92 persones ateses a tot Catalunya durant els aldarulls de dimecres

RedaccióActualitzat

Dimecres hi va haver 52 detinguts pels aldarulls, segons el govern espanyol. La majoria ho han estat per desordres públics. Hi ha un detingut per atemptat contra l'autoritat. D'aquests, 38 van ser detinguts pels Mossos, la majoria a Barcelona i a Lleida.
 

El jutge ha enviat a la presó 4 dels detinguts dimarts a Barcelona. A tres els investiga per desordres públics, atemptat a l'autoritat i danys. Al quart l'investiga també per atemptat. També hi ha un detingut de Lleida a qui el jutge ha decretat presó sense fiança.
 

Pel que fa a als ferits, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) informa que al llarg de dimecres ha atès 92 persones: 61 manifestants, 20 agents dels Mossos i 11 de la la Policia Nacional.

En aquestes dades s'inclou l'assistència, a Sils, a una persona que participava en una de les marxes per la llibertat i va tenir un infart. A Tarragona hi va haver una assistència a un jove atropellat per una furgoneta dels Mossos. Tenia traumatisme craneoencefàlic.

 

 

 

 

A banda, els Bombers de Barcelona han atès una contusió facial amb possible afectació ocular. Segons fonts de l'Hospital de Sant Pau, on va ser traslladat el ferit, el ferit ha perdut agudesa visual i pateix una fractura de l'òrbita ocular i erosió a la còrnia de l'ull dret. Ha estat donat d'alta i està pendent de nous controls per determinar el grau de pèrdua de la visió.
 

 

 

 

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller de l'Interior, Miquel Buch, ha dit que hi haurà d'haver una investigació. Ha afegit que en aquell moment, no tenia informació sobre quin tipus de dispositiu ha provocat la lesió a l'ull ni com es va produir.

Segons el govern espanyol, dimecres hi va haver 46 agents ferits: 35 mossos i 11 policies nacionals. Afirma que des de dilluns hi ha hagut 194 agents ferits.

Neteja de carrers

 

Segons l'Ajuntament de Barcelona, 100 operaris i 40 equips han treballat tota la nit per netejar els carrers afectats pels incidents. La Guàrdia Urbana ha informat a mig matí de carrers afectats:

 

Anar al contingut