El petroler està vessant cru al mar de la Xina
El petroler està vessant cru iranià al mar de la Xina
Xina

32 desapareguts després d'un xoc entre un petroler i un mercant al mar de la Xina

El petroler, que està en flames, està abocant al mar el cru que transportava, que juntament a les males condicions meteorològiques dificulta les tasques de rescat i d'extinció

RedaccióActualitzat

Desapareguts 32 membres de la tripulació d'un petroler iranià al mar de la Xina Oriental. El petroler ha xocat amb un vaixell mercant i després s'ha incendiat a uns 300 quilòmetres de la costa xinesa de Shangai.

El Ministeri de Transports xinès ha confirmat que part de la càrrega del petroler s'ha vessat al mar, però no han dit quina és la magnitud d'aquest vessament ni l'extensió de l'àrea contaminada. 

 "El 'Sanchi' està surant en flames. Hi ha una taca d'oli i estem accelerant els esforços de rescat."

El petroler està vessant al mar el cru que transporta el que dificulta les tasques de rescat, segon ha apuntat el responsable de l'Organització Marítima i de Ports d'Iran, Mohammad Rastad.

"Hi ha un enorme perímetre de flames al voltant de l'embarcació a causa del vessament i les tasques de cerca i rescat s'estan duent a terme amb dificultat. Desafortunadament, fins a aquest moment no hi ha notícies de la tripulació"

Les autoritats xineses han enviat diversos vaixells de rescat, incloses embarcacions de bombers que ja estan intentant sufocar les flames malgrat les males condicions meteorològiques.

L'Agència de Policia Marina de Corea del Sud també ha enviat una embarcació policial i un avió per col·laborar en les tasques de cerca i rescat.

 

Els desapareguts, 30 de nacionalitat iraniana i dos de Bangladesh, són els tripulants del petroler que estava registrat a Panamà, però és propìetat d'una companyia iraniana i duia 136.000 tones de petroli refinat, -un milió de barrils aproximadament-, a Corea del Sud.

L'altre vaixell implicat en l'accident, un mercant xinès, estava carregat amb 64.000 tones de cereals que transportava des dels Estats Units a la provincia xinesa de Cantó i no ha tingut danys importants. Els seus 21 tripulants han pogut ser rescatats.

 

El xoc ha passat per causes que no se saben a uns 300 quilòmetres, 160 milles nàutiques, de la costa xinesa.
 

Anar al contingut