Els incidents arreu de Catalunya va deixar un balanç de més de 200 detinguts
Els incidents arreu de Catalunya va deixar un balanç de més de 200 detinguts

31 persones han entrat a la presó pels aldarulls a Catalunya des de la sentència del Suprem

Fins dimarts a la nit, 148 detinguts han passat a disposició judicial, inclosos 15 menors d'edat

RedacccióActualitzat

Les protestes que hi ha hagut des que dilluns 14 es va fer pública la sentència han acabat amb 202 detinguts a Catalunya, 31 dels quals són a la presó, segons l'últim recompte que han fet els Mossos, fins dimarts 22.

La policia catalana n'ha detingut la majoria, 166, però també hi ha 34 detinguts per la Policia Nacional i 8 per la Guàrdia Urbana. L'actuació policial ha estat qüestionada per organitzacions pro drets humans i defensada per sindicats policials i autoritats.


148 a disposició judicial

Fins dimarts a la nit, 148 detinguts han passat a disposició judicial, inclosos 15 menors d'edat. Pràcticament la meitat són a Barcelona. Se'ls acusa, principalment, dels delictes de desordres públics, atemptat als agents de l'autoritat, lesions i danys.

 

 

D'aquests 148 detinguts, 31 són a la presó i també hi ha un menor detingut a Lleida en internament semiobert. La resta han quedat en llibertat provisional, molts amb mesures cautelars com compareixences, retirada de passaport o prohibició de participar en manifestacions i alguna més específica com allunyament de la subdelegació del govern i/o delegació d'Hisenda de Lleida.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat un resum dels detinguts per partits judicials. En el cas dels jutjats de menors, tenen competència provincial.

 

Dues de les persones empresonades haurien participat en l'agressió d'un jove antifeixista per part d'un grup d'ultres dijous passat a Barcelona. Els Mossos han informat aquest dimecres d'un tercer detingut per haver participat presumptament en la mateixa agressió ultra.

Fins dimarts a la nit, hi ha 54 detinguts més, alguns dels quals també hauran de passar a disposició judicial. Després, en aquest recompte que ha facilitat el TSJC, un jutge d'Igualada ha deixat en llibertat provisional el detingut per llançar pirotècnia a un helicòpter dels Mossos d'Esquadra, fa una setmana a Barcelona.

ARXIVAT A:
Judici procésMossos d'EsquadraPolicia Nacional
Anar al contingut