Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Nacional (Europa Press)
Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Nacional (Europa Press)
La Jonquera

31 detinguts a la Jonquera per justificar amb PCR falsos un viatge en autocar a Romania

La policia espanyola alerta d'un augment de certificats manipulats per part de ciutadans estrangers que van cap a altres països d'Europa

Redacció/AgènciesActualitzat

Detingudes a la Jonquera 31 pesones que portaven certificats de PCR falsos per poder viatjar en autocar fins a Romania. 

La Policia Nacional els acusa d'un delicte de falsificació de documents i alerta de l'increment d'aquestes proves manipulades per part de ciutadans estrangers que van cap a altres països d'Europa. Per entrar a França, els requereixen una PCR negativa. 

De de mitjans de març, la policia tenia informacions de possibles falsificacions en aquest àmbit. La unitat especializada en la lluita contra les xarxes d'immigració il·legal i falsedats documentals (UCRIF) de Girona va obrir una investigació alertada pels cossos policials de França. 

 

El 26 de març, la Policia de l'Aire i Fronteres de França va comunicar que havia retingut un autobús amb destí a Romania amb viatgers que presentaven una PCR presumptament falsificada.

Els agents van contactar amb els laboratoris que constaven en el certificat i van confirmar que, o bé el codi no corresponia a l'emissor o bé estava associat a una altra persona.

Les autoritats franceses els van impedir el pas i els viatgers van quedar a disposició de la policia espanyola, que va certificar amb els laboratoris oficials que les proves havien estat manipulades.

Els detinguts van quedar en llibertat després de declarar en dependències policials i a l'espera que les autoritats judicials obrin diligències.

La investigació continua oberta per acabar de comprovar els fets i la possible implicació de més persones en la falsificació dels documents.

 

 

ARXIVAT A:
PolicialPolicia NacionalCoronavirus
Anar al contingut