LA LLIGA

30a jornada de Lliga

El Madrid s'ha col·locat líder, després de la derrota del València per 2 a 1 davant del Rayo Vallecano. Aquesta jornada ha estat marcada per les remuntades, i els grans beneficiats han estat l'Athletic de Bilbao, que ha guanyat al camp de l'Alabès després d'anar perdent per 2 a 0, i el Celta, que ha derrotat el Las Palmas. Tots dos superen el Barça, i també continua al davant el Betis, que ha empatat a Saragossa.

Rayo, 2 - València, 1 Sorpresa a Vallecas. El València ha deixa't escapar el liderat i ara es col·loca segon, tot i tenir els mateixos punts que el Reial Madrid. Tot i la victòria, el Rayo té molt complicada la permanència. Angulo, en el minut 28, ha estat l'autor del primer gol, que avançava els valencians en el marcador. Ja complert el minut 45, ha arribat l'empat, obra de Pellegrino, en pròpia porteria, quan intentava allunyar la pilota. I, en el minut 57, Corino ha trencat l'empat, i estableix el definitiu 2 a 1. Saragossa, 1 - Betis, 1 El Betis es manté en la part alta de la classificació, després d'empatar amb el Saragossa. Els locals han estat els primers a marcar, gràcies a un gol de Bilic, en el minut 26. I en el minut 25 de la segona part, ha arribat el gol de l'empat, obra del jove Dani, no podia ser d'un altre. Ja són onze les jornades sense perdre que acumulen els andalusos. Celta, 3 - Las Palmas, 2 Gran partit el que s'ha viscut a Balaídos. El Celta, amb aquesta victòria, ha trencat la mala ratxa que portava de 50 dies sense guanyar al seu estadi. El golejador Catanha ha avançat els gallecs a Balaídos, en el minut 21 de partit. En el minut 37, el "tsar" Mostovoi faria el segon gol, que semblava donar tranquil·litat als gallecs. Però, en el minut 56, Orlando escurçava les distàncies, i Paqui, en el 72, empatava el partit. Però, finalment, Karpin, que ha marxat molt enfadat amb la seva afició, ha establert el definitiu 3 a 2, en el minut 72. Alabès, 2 - Ath. Bilbao, 3 El derbi basc a Mendizorrotza ha estat, sens dubte, el partit més espectacular de la jornada. Un Jordi Cruyff estel·lar avançava l'Alabès en el minut 4 i tornava a marcar set minuts després. Semblava que el Bilbao ho tenia complicat per a treure algun punt. Però, en el minut 38, ha començat la gran remuntada de la jornada. L'Alabès s'ha quedat amb un home menys, per l'expulsió de Magno, que ha vist la targeta vermella directa per una falta sobre Lacruz. El jove Tiko, en el minut 43, escurçava distàncies amb un gran gol de falta. I, ja en el minut 45, Urzaiz empatava el partit. No acabava aquí el primer temps, ja que en temps de descompte, Rubén Navarro ha vist la segona targeta groga. I, pocs minuts abans que arribés el tercer gol dels visitants, ha vingut tercera expulsió. Aquest cop Téllez ha marxat per cometre un penal sobre Urzaiz, que Larrainzar s'ha encarregat de transformar. Vila-real, 2 - Valladolid, 2 Molt valuós l'empat que ha tret el Vila-real d'aquest partit, que perdia per 0 a 2. El primer gol ha arribat en una jugada més que dubtosa. El col·legiat, Ramírez Domínguez, sembla que s'ha inventat un penal a favor del Valladolid, que Fernando, amb "paradinha" inclosa, s'ha encarregat de transformar. I, només cinc minuts després, Luis García ha aprofitat una errada en defensa de l'equip local per fer el segon gol de la tarda. Calleja, en el minut 80, tornava a posar al Vila-real dins del partit. I Arruabarrena en el minut 86 ha aconseguit l'empat definitiu. Sevilla, 0 - Màlaga, 2 Dely Valdés ha estat el gran protagonista aquesta tarda al Sánchez Pizjuán. Primer en el minut 59 i després, en el minut 76, ha estat l'encarregat de fer els dos gols. Continua, doncs, l'escalada del Màlaga en la Lliga, que en les últimes sis jornades només ha perdut una vegada. Osasuna, 1 - Deportivo, 3 Sota una forta pluja, Diego Tristán es va convertir en el gran protagonista del partit. Ell va ser l'autor dels tres gols del Deportivo en els primers trenta-dos minuts de joc. El primer, en el minut 5, el segon, en el 18, amb una gran jugada individual per la banda esquerra, i l'últim, en el minut 30, de penal. El gol de l'honor de l'Osasuna el va fer Aloisi, també de penal, ja en el temps de descompte de la segona part. Tenerife, 0 - Mallorca, 0 Repartiment de punts en un partit avorrit. El Tenerife continua sense perdre des de l'arribada de Clemente.