30 positius de Covid al brot d'Ordizia, que podria tenir l'origen a Lleida
Veïns de la localitat d'Ordizia, on es fan proves de PCR (EFE/Javier Etxezarreta)

30 positius de Covid al brot d'Ordizia, que podria tenir l'origen a Lleida

El brot del municipi de Guipúscoa s'hauria originat en una zona de bars. La principal hipòtesi és que el rebrot es va iniciar amb una persona infectada procedent de Lleida

RedaccióActualitzat

Alerta al País Basc, a Guipúscoa, on s'ha detectat un brot de coronavirus que ja té 30 positius confirmats. El focus, al municipi d'Ordizia, s'hauria originat en una zona de bars del municipi.

La consellera de Salut, Nekane Murga, ha informat que el primer cas confirmat és d'una persona procedent de Lleida, i ha assegurat que el seu departament "no dubtarà a actuar amb fermesa" i a prendre mesures "de més severitat" en funció de l'evolució d'aquest brot.

Principal hipòtesi: "El brot vindria de Lleida"

En la compareixença per informar de les últimes dades de la pandèmia a Euskadi, la consellera ha explicat que el Servei Basc de Salut (Osakidetza) va dur a terme ahir més de 1.000 proves a la localitat guipuscoana i compta ja amb el resultat de 707, de les quals 692 són negatives, 14 positives i una indeterminada.

 

Amb aquests resultats, el total de positius vinculats a aquest focus s'eleva ja a 30, no tots ells residents en aquest municipi. Segons la principal hipòtesi que estudia Salut, el rebrot va començar amb una persona infectada procedent de Lleida que va tenir una reunió familiar en un local d'hostaleria d'aquesta localitat guipuscoana.

Aquest dimarts a la tarda es reunirà a Ordizia la comissió de seguiment de l'evolució d'aquest focus, en la qual prenen part alcaldes de la zona i representants de diversos departaments del govern basc. S'analitzaran les dades i la necessitat o no de prendre mesures. "Osakidetza es manté vigilant, no dubtarem a actuar amb fermesa si els resultats ho indiquessin", ha deixat clar Murga.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut