Barcelona

30 municipis catalans tenen problemes de cobertura de telefonia mòbil

Uns 30 municipis catalans tenen problemes de cobertura de telefonia mòbil que s'agreugen ara a l'estiu sobretot a les zones turístiques de costa. El Col·legi d'Enginyers Tècnics de Telecomunicacions de Catalunya denuncia que el desplegament de les antenes no s'adequa a la demanda de servei.

Actualitzat
Una trentena de municipis catalans tenen problemes constants de connexió i cobertura de telefonia mòbil, unes deficiències que s'agreugen a l'estiu a les zones més turístiques. Hi ha sis poblacions on ja fa tres anys que tenen mancances d'aquest tipus. Són Cambrils, a la Costa Daurada; Sitges i Vilanova i la Geltrú, al Garraf; i l'Escala, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava.

Segons Ferran Amago, degà del Col·legi d'Enginyers Tècnics de Telecomunicacions de Catalunya, el problema és que les infraestructures per donar cobertura a la telefonia mòbil no estan en proporció al creixement dels municipis.  

"Cal un plantejament per part del mateix municipi que tingui clar quina és la planificació urbanística, i també el desplegament de telecomunicacions de fibra, d'emissions radioelèctriques. Perquè si no es combinen l'un i l'altre al final fa tenir zones d'ombra", ha explicat Amago.

Tot i així, en els últims anys, més del 40% dels municipis que tenien problemes amb la cobertura de la telefonia mòbil els han solucionat.  
Anar al contingut