El president de l'ANC, Jordi Sànchez, en un acte a Vic al setembre (ACN)
El president de l'ANC, Jordi Sànchez, en un acte a Vic al setembre (ACN)
Madrid

30 dies sense pati per a Jordi Sànchez, la proposta de càstig pel missatge en campanya

Sànchez: "No veig cap motiu per a unes noves eleccions, no sé què resoldrien"

Actualitzat

L'advocat de Jordi Sànchez, empresonat a Madrid des del 16 d'octubre, ha confirmat que el penal de Soto del Real ha proposat que el diputat compleixi una sanció de 30 dies sense pati. El motiu és haver enregistrat un missatge de veu des de la presó que després es va fer servir en un acte de campanya de Junts per Catalunya.

La proposta és ara a Institucions Penitenciàries -és a dir, el Ministeri d'Interior-, que és qui ha de decidir si ratifica aquesta sanció.

Sànchez ja va denunciar durant la campanya haver patit "represàlies" a Soto del Real. El seu advocat, Jordi Pina, ha explicat que Sànchez va ser objecte de matinada d'un exhaustiu "registre" a la cel·la, a la recerca d'algun telèfon mòbil amagat, i després va ser traslladat a un altre mòdul de la presó.

El centre penitenciari d'Estremera va proposar 15 dies sense poder sortir al pati com a càstig per a Oriol Junqueras per l'entrevista que va oferir a "El món a RAC1" el 18 de desembre, en plena campanya electoral.

 

Sànchez: "No veig cap motiu per a unes noves eleccions. No sé què resoldrien"

Jordi Sànchez, d'altra banda, reitera que Carles Puigdemont és el seu candidat a president de la Generalitat. Sànchez, en una entrevista per escrit al diari "Ara", confia que, tot i les dificultats, es pugui tirar endavant una legislatura respectant el mandat de les urnes.

En aquest sentit, sosté que s'hi trobarà la solució i conclou:

"No veig cap motiu per a unes noves eleccions. No sé què resoldrien."

Sànchez, que és el president del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya, insisteix que "la unitat d'acció i la lleialtat és l'únic camí per avançar" que tenen les forces independentistes.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Eleccions 21D
Anar al contingut