Cotxes de policia i bombers entre les restes de l'atemptat d'ETA a Sabadell
Fa 30 anys, membres del comando Barcelona van fer esclatar un cotxe bomba al carrer Josep Aparici de Sabadell
Sabadell

30 anys de l'atemptat d'ETA a Sabadell

Sis agents de la Policia Nacional van ser assassinats en l'atac amb cotxe bomba perpetrat pel comando Barcelona

Actualitzat

Sis agents de la Policia Nacional van morir fa 30 anys en un atemptat d'ETA a Sabadell. El 8 de desembre de 1990, els policies anaven en una furgoneta logotipada cap al camp de futbol de la Nova Creu Alta quan membres del comando Barcelona van fer esclatar un cotxe bomba que va matar-los i va causar una desena de ferits greus.

Miguel Marcos, Ramón Díaz, Juan José Escuredo, Eduardo Hidalgo, Juan Gómez i Francisco Pérez formaven part del dispositiu de seguretat per al partit Sabadell-Màlaga quan, a tres quarts de cinc de la tarda, es va produir l'explosió al carrer Josep Aparici.

 

 

El partit més trist a la Nova Creu Alta

En una decisió difícil d'entendre, el partit es va jugar i l'homenatge a les víctimes es va limitar a un minut de silenci abans del matx i un amb la pilota en joc.

Setmanes més tard, un partit entre el Sabadell i una selecció d'altres equips catalans va homenatjar les víctimes i va recaptar diners per a les seves famílies.

Mesos després, els membres del comando Barcelona Joan Carles Monteagudo i Juan Felix Erezuma van ser morts a Lliçà de Vall.

 

Imatge dels efectes de l'atemptat d'ETA a Sabadell
Sis agents de la Policia Nacional van morir en l'atemptat d'ETA a Sabadell el 8 de desembre de 1990

 

Homenatge a les víctimes aquest divendres

Tres dècades després, l'atemptat es manté com un record inesborrable a la ciutat. Familiars i veïns que van viure aquella tragèdia participaran divendres en un acte d'homenatge a les víctimes que prepara l'Ajuntament de Sabadell.

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, ha dit que aquell dia els sabadellencs i sabadellenques van sentir "dolor i patiment" i van expressar "condemna i rebuig" amb tota la força:

 

 

El Centre d'Esports Sabadell i la Policia Municipal també han tingut un record per a les víctimes de l'atemptat

 

 

 

Coincidint amb l'aniversari, Ràdio Sabadell ha estrenat el documental "La firma d'ETA" amb els testimonis d'aquells que el van viure en primera persona.

 

 

"El matí de Catalunya Ràdio" ha entrevistat els autors del documental, la periodista Núria Garcia i el fotògraf i tècnic de so Roger Benet.

 

 

 

ARXIVAT A:
ETATerrorismePolicia Nacional
Anar al contingut